24 Haziran 2017 Cumartesi 10:33
Erzincan'da Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da Kadir Gecesi dolayısıyla Sakal-ı Şerif, Yavuz Selim Camisi'nde ziyarete açıldı.

Yavuz Selim Camisi'nde özel bir kutuda, küçük cam tüp içinde korunan Sakal-ı Şerif, Kadir Gecesi dolayısıyla teravih namazı sonrası tekbirlerle bulunduğu yerden alınarak halkın ziyaretine sunuldu.

Önce erkekler, ardından da kadınların alındığı ziyaret nedeniyle yoğunluk yaşandı.

Cami imam hatibi Rıdvan Toker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her ramazan ayında Kadir Gecesi'nde Hazreti Peygamber'in emanetlerinden Sakal-ı Şerif’in ziyarete açıldığını söyledi.

Çoluk çocuk, kadın erkek birçok kişinin kutsal emaneti görmek için geldiğini belirten Toker, şunları kaydetti:

"Burada hem ramazan ayının güzelliğini tadıyoruz hem de Kadir Gecesi’nin faziletini yaşamaya çalışıyoruz. Peygamber Efendimize insanların sevgisini muhabbetini görüyoruz. Hem Kadir Gecesi hem peygamber efendimizin sakalı şerifi, genci yaşlısı, çoluk çocuğu buraya getirdi. Peygamber Efendimize olan sevgi selini gördük. Amacımız Peygamber Efendimizi yerinde gidip ziyaret edemeyenler var. Ravzasına gidemeyenler var. Görme şansımız zaten yok. Hiç olmazsa onun sakalı şerifini ziyaret ederek, onun şefaatine nail olmak için her sene Kadir Geces'inde Yavuz Selim Cami olarak bu Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıyoruz."

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 24.06.2017 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.