02 Temmuz 2016 Cumartesi 15:13
Erzincan'da 'Yaşama Bir Dakika Mola' Uygulaması

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da Ramazan Bayramı nedeniyle trafik kazalarını en az seviyeye indirmek amacıyla "Yaşama bir dakika mola" sloganı ile sürücüler durdurularak mola vermeleri sağlanıyor.

Erzincan-Sivas Karayolu 15. kilometresinde uygulama yapan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, araçlarını durdurdukları sürücülere çikolata ve kolonya ikram edip, bilgilendirme broşürü dağıttı.

Şube Müdürü Fatih Vursavaş, yaptığı açıklamada, uzun yoldan gelen sürücüleri dinlendirmek, bir nebze olsun yürütüp uykularını açmak için bu uygulamanın yapıldığını belirtti.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ile trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulamaların 24 saat süreyle devam edeceğini Vursavaş, şunları söyledi:

"Özellikle İzmir ve İstanbul'dan gelen sürücülerimiz, mola vermeden biran önce gidecekleri yere ulaşma çabası içerisinde gidiyorlar ve genellikle de mola vermiyorlar. Biz özellikle onların dinlenmelerini, yorgun, uykusuz araç kullanmamalarını sağlamak amaçlı olarak buradaki arkadaşlarla birlikte kendilerini trafik güvenliğini anımsatacak broşürlerimizi veriyoruz, uyarılarda bulunuyoruz. Özellikle bayram münasebetiyle biz ilk bayram şekerlerini kendimiz ikram edelim istedik."

Bazı sürücü ve yolcular da, uygulama yapan görevlilere teşekkür etti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.