09 Temmuz 2016 Cumartesi 12:03
Erzurum, 'Soğuk İklim' Ağaçlarıyla Yeşilleniyor

ERZURUM (AA) - HADİ ŞENGÜL - Karasal iklimin özelliklerini taşıyan ve Türkiye'nin en soğuk illerinin başında gelen Erzurum, soğuğa dayanıklı ağaçlarla daha yeşil bir görünüme kavuşuyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'un sadece ovasıyla değil dağları ve şehir merkeziyle de yemyeşil olmasını istediklerini söyledi.

Çevre bilincinin insanlarda gün geçtikçe geliştiğini ve bu bilincin artırılması amacıyla da ağaçlandırılma yapılması gerektiğini ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"Erzurum soğuk ve karasal bir iklime sahip. Soğuk iklimlerde ağaçlar yavaş büyüyor, bunun için de mümkün mertebe yetişmiş ve çetin kış koşullarına dayanıklı ağaç dikmemiz lazım. Yine bu konuda ıslah edilmiş ağaçları dikiyoruz. Bu yetişmiş ağaçlardan şehir merkezine 50 bin ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 10 bin ağaç diktik. Şehrimizin bütün giriş ve çıkışları tamamen ağaçlandırılacak."

- Palandöken Dağı ağaçla buluşacak

Sekmen, şehir merkezindeki caddelerin de ağaçlandırılacağını, bunun yanı sıra Palandöken Dağı'nı da yeşille buluşturmayı planladıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bundan sonraki hedefimiz ise Palandöken Dağı'nı ağaçlandırmak. Hep denir ki 'bu şehirde ağaç büyümez.' Bırakın şehir merkezini, 3 bin metrenin üzerindeki Palandöken Dağı'nda ağaç yetiştirmek mümkün. Bununla ilgili bir çalışma yaptık, yurt dışından uzmanlar getirttik. Burada ağaç olacağını söylediler. Orman Genel Müdürlüğü ile gerekli irtibatı kurup 3 bin civarındaki rakımlı yerlerde yetişen ağaçları görmek için yurt dışına gideceğiz. Orman Genel Müdürlüğünden 2 ve bizden de 2 mühendis arkadaş gidip o ağaçları görecek ve inşallah daha sonra Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerini ağaçlandıracağız."



Son Güncelleme: 22.08.2016 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.