11 Mayıs 2016 Çarşamba 15:23
Erzurum'da 'Cinsel İstismar' Davası

ERZURUM (AA) - Erzurum'da bir ilkokulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan A.K. hakkında, 11 öğrenciye yönelik hareketlerinden dolayı "çocuğun cinsel istismarı ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 190 yıldan 427,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sınıf öğretmeni A.K. hakkında, öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca okul yönetiminin suç duyurusu ve velilerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, ilkokulda eğitim gören öğrencilerin, rehberlik öğretmenlerine sınıf öğretmenleri A.K. tarafından cinsel tacize uğradıkları yönündeki anlatımları üzerine şüpheli hakkında idari soruşturma başlatılarak görevden uzaklaştırıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Mağdurların alınan ifadelerinde, sınıf öğretmenleri olan şüphelinin, ders esnasında çeşitli şekillerde cinsel istismarda bulunduğunu anlattıklarına yer verilen iddianamede, bunun sayısını hatırlamayacakları şekilde tekrarlandığını beyan ettikleri kaydedildi.

Savcılık, mağdur ve rehberler öğretmenlerin ifadelerinden şüpheli A.K'nin "çocuğun cinsel istismarı" ve "cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarını işlediğinin anlaşıldığını iddia ederek, 11 mağdur için kanundaki ilgili artırım maddeleri de uygulanarak ayrı ayrı 15 yıldan 27,5 yıla kadar, ayrıca 10 mağdur için yine ilgili artırım maddeleri uygulanıp 2,5 yıldan 12,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık A.K. hakkında her iki suçtan 190 yıldan 427,5 yıla kadar hapsin istendiği davanın görülmesine Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 14 Temmuz'da başalanacak.

Yakutiye ilçesindeki bir ilkokulun öğrencilerinin, sınıf öğretmeni A.K'nin kendilerine tacizde bulunduğu yönünde rehberlik öğretmenlerine anlatımları üzerine hakkında idari soruşturma başlatılmış ve görevden alınmış, ayrıca okul yönetimi ve ailelerce suç duyurusunda bulunulması üzerine gözaltına alınan A.K, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Son Güncelleme: 27.08.2016 21:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.