20 Ocak 2016 Çarşamba 19:28
Erzurum'da Cinsel İstismar Ve Yasa Dışı Dinleme Operasyonu

ERZURUM (AA) - Fetullah Gülen'in kardeşi ve yeğeninin isimlerinin de geçtiği cinsel istismar soruşturmasının usulsüz kapatılması ve yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin 12 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan, aralarında 3 emniyet müdürünün de bulunduğu 12 kişi adliyeye sevk edildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bartın, Eskişehir, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Van ve Sinop'ta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 12 emniyet mensubunun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Palandöken Devlet Hastanesinde sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı emniyet müdürleri F.B, A.G. ve M.Ö. ile polis memurları O.Ö, A.B, H.K, M.K, S.E, M.H.S, A.F.B, İ.N. ve Ü.D, geniş güvenlik önlemleri altında Erzurum Adliyesine götürüldü.

Zanlıların cumhuriyet savcılığındaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, adreslerinde bulunamayan 2 zanlının ise arandığı bildirildi.

- Olay

Erzurum'da, 29 Ekim 2007'de Dadaşkent Polis Merkezine gelen S.Ö. adlı genç kız, birçok erkek tarafından tehdit ve zorlamayla cinsel istismara maruz kaldığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

Acil koruma kararı alınarak Nenehatun Kız Yetiştirme Yurduna yerleştirilen genç kızın 2 ayda 5 kez ifadesi alınmış, S.Ö'nün, zanlılarla ilgili bilgileri ayrıntılı anlatması, ifadelerinde beyanlarını yinelemesi üzerine uzmanlar tarafından şüpheliler hakkında acil işlem yapılması gerektiği yönünde rapor verilmişti.

Bu aşamadan sonra soruşturma savcısı değiştirilmiş ve genç kız başka kente gönderilmiş, soruşturmaya atanan savcının şüpheliler hakkında takipsizlik kararı vererek, dosyayı kapatmasının ardından ilk tutuklananlar da tutukluluklarına itiraz ederek, 8 Kasım 2012'de serbest bırakılmıştı.

Erzurum'da Cinsel İstismar Ve Yasa Dışı Dinleme Operasyonu

Erzurum'da Cinsel İstismar Ve Yasa Dışı Dinleme Operasyonu

Son Güncelleme: 20.01.2016 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.