13 Mayıs 2017 Cumartesi 21:41
Erzurum'da Çocukların Mezuniyet Sevinci

Erzurum'da, Yakutiye İlçe Müftülüğü tarafından yıl boyunca eğitimlerini tamamlayarak Kur'an kurslarından mezun olan 4-6 yaş arasındaki 450 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen program, 5 yaşındaki Alper Köseoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Kur'an tilavetiyle başladığı konuşmasında, Yakutiye İlçe Müftülüğü olarak Kur'an kursu hizmetleri içerisinde olan 4-6 yaş Kur'an kurslarında okuyan miniklerin ve geleceğin teminatı olan çocukların Kur'an eğitimleri sebebiyle bir yılın sonunda alacakları belge için toplanıldığını söyledi.

Katılımlarından dolayı ailelere teşekkür eden Yazıcı, "Kur'an-ı Kerim'in en güzel okunduğu şehirlerden biri olan Erzurum'da, 3 yıl 4-6 yaş Kur'an kursları açmaya ve burada da çalışma yapmaya başladık. İlk yıl bir sınıfla başladığımız, geçen yıl 3 sınıfla devam ettiğimiz 4-6 yaş Kur'an kurslarında bu sene 12 ayrı Kur'an kursumuzla 25 sınıfımız var." dedi.

Yazıcı, Peygamber Efendimizin çocukları 3 şeyle terbiye edilmesini söylediğini belirterek, şunları ifade etti:

"Peygamberimiz, 'Kur'an sevgisi, peygamber sevgisi ve peygamberin ehli beyti sevgisi ile çocuklarınızı terbiye ediniz' diyor. Biz sadece bu çocukların bugünlerini değerlendirmiyoruz. Bu çocuklarınızı eğitmekle geleceği inşa ediyoruz. Ve inanıyoruz ki yarınlarımız bugünlerimizden çok daha güzel olacak. 4-6 yaş Kur'an kurslarımızı açtığımızda bizi sevindiren en önemli hususlardan bir tanesi Kur'an kursları içerisinde bir sınıfı biz çocuklarımıza ayırdık. Anneleri eğitim görürken annelerinin yanında çocuklara eğitim vermeye başladık. Bir yıl içerisinde anneleri ne kadar öğrendilerse 4-6 yaş arasındaki çocuklar da o kadar öğrendiler. Bundan dolayı mutluyuz. Ancak yeterli değil diye düşünüyorum. Bizim arzu ettiğimiz, istediğimiz husus, 4-6 yaş Kur'an kurslarımız, kurslarımız içerisinde 1-2 sınıf değil müstakil bir okul gibi bahçesi ve oyun alanıyla kursları görmek. İman esaslarından tutun da ibadetlerin yapılışına kadar bunları bir oyun içerisinde sergileyecek çocuklar. Bunlar bulundukları ortamda arkadaşlarıyla uyum içerisinde olmayı, öğretmenlerini dinlemeyi, topluma girdiklerinde birbirlerine selam vermeyi, kendi eşyalarını kullanıp başkalarına zarar vermemeyi, Allah'ı, Peygamber Efendimizi ve İslamı hayatlarına yansıtarak küçük yaştayken zihinlerine nakşetmektedirler."

 

 

Son Güncelleme: 13.05.2017 21:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.