07 Haziran 2016 Salı 16:08
Erzurum'da Enkaz Altından Yaralı Kurtarma Tatbikatı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği çöken bir evin enkazının altında kalan ölü ve yaralılar çıkarılarak hastanelere sevk edildi.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitime katılan UMKE ekibi, 112 Acil Komuta Merkezinde bir hafta boyunca gördükleri eğitimleri, Teke Deresi Göleti yanında düzenlenen tatbikatta senaryo gereği çöken bir evin enkazının altında kalan yaralıları kurtararak pratiğe döktü.

İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı personellerden oluşan UMKE eğitimini tamamlayan 2’si doktor 35 sağlık görevlisi, çöken evin altında kalan 2'si ölü 5 kişiyi enkaz yığınları altından çıkardı. Yaralılar olay yerinde hazır bulunan ambülanslarla yakındaki hastanelere sevk edildi.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum’da UMKE'yi seçen gönüllü sayısının yüzün üzerinde olduğunu söyledi.

Vançelik, Van depreminde yaptıkları çalışmalarla takdir toplayan Erzurum UMKE ekiplerinin afetlere karşı her an hazır olabilmek için eğitimlerini aralıksız sürdürdüğünü kaydederek, "Gönüllülük esasına göre eğitimlere katılan sağlık görevlileri sadece depremde değil, bölgede meydana gelen birçok afete de giderek kurtarma görevi aldılar. Bu arkadaşlarımız afetlerde gerekirse enkaz altına girerek, yaralı kurtarma becerisine de sahipler. Bugünkü tatbikatta da hepsi ellerinden gelenin en iyisini yaparak becerilerini sergilediler. Tüm gönüllü arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum." dedi.




Erzurum'da Enkaz Altından Yaralı Kurtarma Tatbikatı

Erzurum'da Enkaz Altından Yaralı Kurtarma Tatbikatı

Erzurum'da Enkaz Altından Yaralı Kurtarma Tatbikatı

Erzurum'da Enkaz Altından Yaralı Kurtarma Tatbikatı

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:50
Anahtar Kelimeler:
ErzurumUMKETatbikatEnkaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.