08 Haziran 2016 Çarşamba 17:33
Erzurum'da 'Halkı Askerlikten Soğutma' Davası

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, bir şehit cenazesi sonrası sosyal medyadaki paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında yer alan beyanları nedeniyle hakkında 4 yıl 3 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın dördüncü duruşmasına, sanık avukatları katılırken, sanık Ömer Bulur ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel mazeret sunarak katılmadı.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için ek süre vererek, duruşmayı erteledi.

Şehit olan akrabası er Recep Beycur'un cenaze töreni sonrası sosyal medya hesabından çeşitli paylaşımlarda bulunan ve basın yayın kuruluşlarına beyanlarda bulunan Ömer Bulur hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış, ardından da "cumhurbaşkanına hakaret, halkı askerlikten soğutma, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme ve terör örgütü propagandası" suçu işlediği iddiasıyla 4 yıl 3 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.