10 Haziran 2016 Cuma 16:28
Erzurum'da Uluslararası Sınav Merkezi Açıldı

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi (AÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde, uluslararası akademik sınav merkezi açıldı.

Merkezin sınav koordinatörü Cengizhan Akdağ, Ata Teknokent'teki açılışta, PTE Academic sınav merkezinde, ana dili İngilizce olmayan ve bu alanda akademik yeterliliklerini kanıtlamak zorunda bulunan katılımcıların, dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini doğru ölçmenin amaçlandığını belirtti.

Bu kapsamda merkezde ÖSYM'nin eş değerlilik listesinde yer alan bilgisayar tabanlı uluslararası akademik İngilizce sınavlarının yapıldığını ifade eden Akdağ, bu tür sınavların sayılı merkezlerde uygulandığını anlattı.

Sınavlarda test güvenliğinin, avuç içi taraması, dijital imza ve fotoğraf, kombinasyonlu test formları, çevrim içi ve güvenli ortamda skor raporlarıyla sağlandığını bildiren Akdağ, şöyle devam etti:

"İngiltere Sınır Dairesi ile Avustralya Göçmenlik ve Sınır Koruma Birimi tarafından onaylı PTE Academic, ülkemizde ÖSYM tarafından, yurt dışında ise İngiltere üniversitelerinin yüzde 98'inden fazlasında, Avustralya üniversitelerinin yüzde 100'ünde, Amerika'da ise Harvard ve Yale dahil 380'in üzerinde üniversitede tanınmaktadır."

Merkezde, haftanın her günü sabah ve akşam iki oturumda, aynı anda 10 kişiye sınav yapılabildiğini kaydeden Akdağ, "ÖSYM ile tam kapasiteyle çalışıldığında ayda 560 sınav yapılabilmektedir. Ancak çok özel durumlarda günde 3 oturum planlaması yapılarak, sayı 840'a çıkarılabilmektedir." ifadelerini kullandı.

Akdağ, "Kasım dönemindeki 'EBU-European Board of Urology' sınavı ilk kez merkezimizde yapılacak. Bununla birlikte tıp fakültesinin diğer bölümlerinin board sınavlarının yapılabilmesi için de gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Sınav merkezinin tanıtımı için seminer verilmekle birlikte, bu sınava yönelik kurslar da düzenlenmektedir." dedi.

Açılışa, Vali Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:18
Anahtar Kelimeler:
ErzurumSınav
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.