17 Haziran 2016 Cuma 13:03
'Esenboğa Ve Adnan Menderes' Bm'de Örnek Oldu

İSTANBUL (AA) - TAV'ın işlettiği Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanları bu yıl Dünya Engelliler Vakfı (DEV) Teknik Komitesi tarafından oluşturulan USTAD 2011:2015 Çevre ve Yapı Standardı için GlobalGROUP tarafından denetlenerek sertifikalandırıldı.

TAV'dan yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde düzenlenen toplantı kapsamında, Dünya Engelliler Birliği 16 Haziran Perşembe günü "Taahhütten Eyleme" temasıyla “Küresel Erişilebilirliğin Kazanımları" başlıklı bir yan etkinlik New York’ta düzenledi.

TAV İstanbul İSG ve Çevre Müdürü Emrah Gürer, Terminal İşletme Müdürü Barış Temur, TAV Havalimanları İş Geliştirme Koordinatörü Fatih Ömür, TAV Ege İSG ve Çevre Koruma Şefi İsa Komi “TAV Erişilebilir Örnek ve Öncü Havalimanı Uygulamaları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

TAV’ın işlettiği Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları bu yıl Dünya Engelliler Vakfı (DEV) Teknik Komitesi tarafından oluşturulan USTAD 2011:2015 Çevre ve Yapı Standardı için GlobalGROUP tarafından denetlenip sertifikalandırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, "TAV olarak, 7 ülkede işlettiğimiz 14 havalimanında yılda 100 milyondan fazla yolcuya hizmet veriyoruz. Yolcu memnuniyetini tüm operasyonlarımızın odağına koyuyoruz. Bu kapsamda, havalimanlarımızda sunulan tüm hizmetlerin, tüm yolcularımız için erişilebilir olmasını sağlamayı ana sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz." dedi.

İstanbul Atatürk, ardından da Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarının engelliler için erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla çeşitli uygulamaları hayata geçirdiklerini belirten Ünlü, "Bu çalışmalarımızın WDU ve GlobalGroup gibi uluslararası kuruluşlar tarafından onaylanması ve BM’de örnek olarak sunulmasından gurur ve mutluluk duyduk. Bu vesileyle uygulamalarımızın ulaştırma sektöründe yaygınlaşmasına öncülük etmeyi, erişilebilirlik konusunda toplumsal farkındalık oluşmasına katkı sunmayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.

TAV'ın 3 havalimanı engelsiz havalimanı projesi kapsamında da en üst seviye olan "Platin Sertifika"ya sahip olduğunu kaydeden Ünlü şunları kaydetti:

"İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarında terminal binaları ve otoparklarda hissedilebilir zemin uygulaması yapıldı. Asansörlere Türkçe ve İngilizce kat bilgilerini veren sesli uyarı sistemi konuldu. Terminallerde bulunan tuvaletler engellilerin kullanımına daha uygun hale getirildi. Ankesörlü telefonlar tekerlekli sandalye kullanıcıları için uygun yüksekliğe indirildi. Havalimanlarında asistan yardım noktaları oluşturuldu. Engellilere yönelik hizmetin etkinliğinin artırılması çalışanlara temel işaret dili eğitimi verildi. 2015’te İstanbul, Ankara ve İzmir’de engellilere yönelik sistemi kullananların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 yükseldi."


Son Güncelleme: 22.08.2016 15:45
Anahtar Kelimeler:
TAV
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.