29 Kasım 2020 Pazar 18:40
Esrarengiz Metal Blok Ortadan Kayboldu

Esrarengiz metal blok kayboldu!

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Utah eyaletinde ıssız çölün şans eseri bulunan gizemli monolitin kaybolduğu açıklandı. Nereden geldiği ya da kim tarafından yapıldığı bilinmeyen yaklaşık 4 metre uzunluğundaki metal yapı, tüm dünyada büyük merak uyandırmıştı.

ORTADAN KAYBOLDU

ABD'nin Utah eyaletinde havadan yaban koyunu sayımı yapan milli park görevlileri tarafından 18 Kasım’da tesadüfen keşfedilen uzun ve parlak metal monolit, tüm dünyanın ilgisini çekmişti.

Bununla birlikte, adeta, "2001: A Space Odyssey" filminden fırlamış gibi görünen yapının kim tarafından ne zaman çöle yerleştirildiğine ilşkin araştırmalar sürerken, Utah Eyalet Arazisi Bürosu (BLM)  gizemli nesnenin ortadan kaybolduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, “Yasadışı şekilde yerleştirilen ve ‘monolit’ diye hitap edilen yapının yerinden götürüdüğüne dair güvenilir kaynaklardan bilgi edindik. Yapı uluslararası ve ulusal düzeyde ilgi gördü ve bir kişinin veya bir grubun 27 Kasım akşamı metal bloğu kaldırdığına dair raporlar aldık. Özel mülk olarak kabul edilen yapı, tarafımızca kaldırılmamıştır” denildi. 

KOYUNLARI SAYMA ESNASINDA BULUNDU

Monolitin keşfinde yer alan helikopterin pilotu Bret Hutchings ise yaptığı açıklamada, "Koyunları sayma esnasında doğrudan üzerinden uçtuk. Görevde yer Alan byologlardan biri monoliti fark etti ve geri döndük. Kırmızı kayaların ortasında, yerden dışarı çıkan parlak, gümüş renkli ve metal yekparebir  taş vardı” ifadelerrini kullandı. Bununla birlikte Hutchings, monolitin 3,6 metre uzunluğunda olduğunu beliterek,  Kubrick imzalı 1968 yapımı” A Space Odyssey’”adlı filmin bir sahnesine atıfta bulundu:

"Bunun 2001: Bir Uzay Macerası” filmine hayran bir yeni dalga sanatçılardan birinin işi olduğunu düşünüyorum.”

Öte yandan, Utah eyalet yetkilileri, söz konusu molotin kamu arazisi üzerine inşaat edildiğini belirterek, "Hangi gezegenden olursanız olun kamu arazilerine izinsiz yapı veya sanat yerleştirmenin yasadışıdır” uyarısını yapmıştı.

Diğer taraftan, eyalet yetkilileri çölün ortasında bulunan monolitin tam konumunu, meraklı ziyaretçilerin yolda kalma riskine karşı hiçbir zaman tam olarak açıklamadı.

EN AZ 4 YILDIR ORADAYDI

Ancak, I. Sutton adında bir blog yazarı, Google Earth üzerinden yaptığı incelemede, kırsal kesimde bulunan gizemli monolite ait ulaşabildiği ilk görüntünün 21 Ekim 2016 olduğunu belirtti.

Yazar, Google Earth üzerinde yaptığı daha eski zamanlı incelemelerde ise 18 Ağustos 2015 tarihinde monolitin gözükmediğinin bilgisini verdi. Bir Reddit kullanıcısı ise monolitin koordinatlarını 38.343080°, -109.666190° olarak paylaştı.

Yapıyı ilk bulan kişilerden biri olan David Surber, monolitin "manyetik olmadığını" belirterek, yapımında metal gibi sert bir malzeme yerine daha farklı bir madde kullanıldığını, "vurunca karton kutu gibi ses çıkardığını" ifade etti. 

Son Güncelleme: 29.11.2020 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.