06 Haziran 2016 Pazartesi 06:03
Eyüp Sultan'da İlk Teravih Ve Sahur Heyecanı

Ramazan ayının ilk teravih namazı için yüzlerce vatandaş Eyüp Sultan Camii'ne geldi.

Akşam erken saatlerden itibaren camiyi doldurmaya başlayan vatandaşlar bu huzurlu atmosferin tadını çıkardı. Genç, yaşlı, çocuk birçok vatandaş ellerini semaya açarak dua etti. Yatsı ezanının okunması ile birlikte çok sayıda kişi, cami içerisinde ve dışında kendileri için hazırlanan yerlerde ilk teravih namazını kıldı. Camiye gelen kadınlar namazlarını kendilerine ayrılan bölümde kıldı.

İstanbul'da bazı vatandaşlar ilk sahurlarını Eyüp Sultan Camii'nde yaptı. Ramazan davulcuları ise maniler söyleyerek vatandaşları sahura kaldırdı.

Ramazan ayının ilk sahurunu yapmak isteyen vatandaşlar sofralarını Eyüp Sultan'da kurdu. Cami çevresinde ilk sahur heyecanını yaşayan vatandaşlar beraberinde getirdikleri yiyeceklerle sahurlarını yaptı. Geçen yıl cami çevresinde oldukça kalabalık olan sahur yapanların sayısı bu sene düşüktü. Cami çevresinde sahur yapan vatandaşlar, "Sabah namazını burada kılacağız. Maneviyattan burada sahur yapmayı tercih ettik. Havasını solumak istedik" dediler.

RAMAZAN DAVULCULARI SOKAKLARDA

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan Ramazan davulcuları da mesailerine başladı. Bayrampaşa'da davulcular maniler söyleyerek vatandaşları sahura kaldırdı. 30 yıldır Ramazan davulu çaldığını söyleyen Ümit Koşalan, "Bu meslek babamdan kaldı. Ekip arkadaşlarımla bu Ramazan ayında da seve seve vatandaşları sahura kaldıracağız" dedi.

Son Güncelleme: 06.06.2016 06:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.