29 Ekim 2016 Cumartesi 20:30
Fenerbahçe taraftarları 'Fenerbahçe Sen Çok Yaşat' ile kan bağışı yaptı

Fenerbahçe taraftarları, Türk Kızılayı ile hayata geçirilen "Fenerbahçe Sen Çok Yaşat" kampanyasıyla kan bağışı yaptı.

Kampanya kapsamında İstanbul'un 12 ilçesinde kan bağışı kabul edildi. Silivri Atatürk Meydanı'nda kurulan kan bağış noktasına gelen vatandaşlar, kan bağışı yaptı.

Fenerbahçe Silivri Şube Başkanı Orhan Öpçin, Türkiye'de yaşanan terör olaylarının, trafik kazalarının, afet durumlarının kan ihtiyacını artırdığını anlattı.

Fenerbahçe'nin bu konuda örnek olduğunu belirten Öpçin, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe'nin Silivri şubesi olarak bize verilen bu görevi gururla ve sevinerek yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın burada çok yoğun bir ilgisiyle karşılandık. Halkımızın duyarlılığından dolayı çok mutluyuz ama burada Fenerbahçeli olmanın gururunu da bir kez daha yaşıyoruz. Fenerbahçe çok köklü ve mazisi derin olan bir kulüp, Fenerbahçe sadece sportif faaliyetlerde değil toplumsal faaliyetlerde de etkinliğini bir kez daha ispatladı.''

Kan bağışında bulunan vatandaşlardan Ertap Manaz ise Fenerbahçe ve Türk Kızılayı ortaklığında kan verdiğini, sorumluluk sahibi her insanın kan bağışlarına destek vermesi gerektiğini aktardı.

Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da Kadıköy'deki etkinliğe katıldı.

Açıklamada Kınık'ın şu ifadelerine yer verildi:

"İyilik Liginde üst sıralarda 1900’lü yıllardan bu yana yer alan Fenerbahçe ile Kurtuluş Savaşı gibi acı tatlı günleri birlikte yaşadık. Fenerbahçe Kulübü’ne taraftarlarına şubelerine kan bağışına verdikleri destek için şükranlarımı sunarım. Bu kampanyanın Kızılayımızdan desteğini esirgemeyen tüm takımlarımız ve sporseverler arasında tatlı rekabeti geliştireceğine inanıyoruz. Kampanyanın spora olan ilgiyi artıracağı inancındayız."

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’a Fenerbahçe kongre üyeliği rozeti takıldı, sarı lacivert Türk Kızılayı forması hediye edildi.

Kınık da 1914 yılında Fenerbahçe’nin talebi üzerine Kızılay tarafından Fenerbahçe izci grubuna gönderilen sağlık malzemelerine ait belgeyi sundu. Fenerbahçe Fatih Şube Başkanı Yahya Uğur da belgenin müzenin en kıymetli yerinde muhafaza edileceğini belirtti.

''Fenerbahçe Sen Çok Yaşat'' sloganıyla İstanbul'un 12 farklı noktasında düzenlenen kan bağışı etkinliği, Arnavutköy, Beylikdüzü, Eminönü, Esenyurt, Eyüp, Silivri, Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu, Kadıköy, Maltepe ve Ümraniye meydanlarında düzenlendi.

Son Güncelleme: 29.10.2016 20:25
Anahtar Kelimeler:
KızılayFenerbahçeSilivri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.