11 Haziran 2016 Cumartesi 11:58
Ferrari'ye 'Uluslararası Yılın Motoru' Ödülü

İSTANBUL (AA) - Ferrari'nin 488 GTB, 488 Spider ve California T modellerinde kullandığı 3,9 litrelik V8 yapılı çift turbo motoru, 2016 Uluslararası Yılın Motoru yarışmasında "Uluslararası Yılın Motoru" ödülünü kazandı.

Ferrari'den yapılan açıklamaya göre şirket, Stuttgart'ta düzenlenen Motor Expo 2016 sırasında gerçekleştirilen "Uluslararası Yılın Motoru" töreninden ödülle döndü.

Markanın 488 GTB ve 488 Spider modellerinde kullanılan 670 HP gücündeki 3,9 litrelik V8 turbo motoru, 30'dan fazla ülkeden gelen 63 otomotiv gazetecisinden oluşan Engine Of The Year (EOTY) jürisi tarafından "Uluslararası Yılın Motoru" seçildi.

Ferrari'nin turbo motoru, yılın motoru unvanıyla birlikte "3 litre - 4 litre Silindir Hacmi" kategorisiyle beraber "yılın performans motoru" ve "yeni motor" kategorilerinde de ödülleri topladı.

Ferrari'nin V8 modeli için çift turbo teknolojisine dönüşü, turbo beslemeli motorlar için yeni bir standart oluşturdu.

488 GTB ve Spider modellerinin motoruyla ödül rekoru kıran Ferrari, F12berlinetta ve F12tdf modellerine güç veren atmosferik özellikli 6.3 litrelik V12 motoruyla da "4 litre üzeri" kategorisinde de yılın en iyisi ödülünün sahibi olarak bir başarıya daha imza attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uluslararası Yılın Motoru Ödülleri Başkanı Graham Johnson, Ferrari'nin 670 HP gücündeki 3,9 litrelik V8 turbo motorunun günümüzde üretilen en iyi motor olduğunu ve her zaman tüm zamanların en etkileyici motorlarından biri olarak hatırlanacağını bildirdi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:42
Anahtar Kelimeler:
OtomotivFerrari
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.