23 Temmuz 2016 Cumartesi 00:38
Fetö'nün Darbe Girişime Tepkiler

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya'da FETÖ'nün darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.
Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'na gelen binlerce vatandaş, akşam namazının ardından Türk bayrakları ve pankartlarla terör örgütü ve darbe girişimini protesto etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, "Kentte, bir kültür var. Mehmet Akif Ersoy'un okuduğu şiirlerden bir kesinti var. Yüzyıl önce bizim atalarımız ikinci bir Çanakkale Savaşı yaşadılar. Gaziantep'in evlatları, Fatihleri, Alparslanları, Yıldırım Beyazıtları onlara dur dedi. Bastığın toprakları geçme tanı dedi. Biz o gün o duruşumuzla yalnızca Gaziantep'i değil, bütün Türkiye'nin kaderini değiştirdik. Bunu biz değil Mustafa Kemal Atatürk söylüyor" dedi.
Gönüllü kuruluşlar adına açıklama yapan Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök ise bu kalleş kalkışmanın ordu içinde FETÖ/PYD mensubu teröristler tarafından sahneye konulduğunu belirtti.
Türkiye'nin son yıllarda sağlıktan eğitime, sanayiden kültüre dış politikadan ulaşıma büyük gelişmeler gösterdiğini ifade eden Gök, şöyle konuştu:
"Bu kalleş darbe, dinimizin bütün prensiplerinden ahlaki ilkelerinden medeniyet değerlerinden uzak bir kalkışmadır. Nefretle bu darbe girişimini kınıyoruz. Çünkü bu darbeyi yapanlar milletine silah doğrultmuştur. Bu adi örgütün hedefleri Türkiye'yi Suriye'ye Irak'a, Mısır'a dönüştürmektir."
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atıldı. Vatandaşlar, Türk bayraklarını salladı. Daha sonra şair İbrahim Sadri, şiirlerini seslendirdi.
- Şanlıurfa
Rabia Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine sloganlar attı.
Yatsı namazını alanda kılan binlerce kişi daha sonra FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilk günden itibaren alanlardan ayrılmayan ve demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Müftüsü İhsan Açık ve aralarında Suriyelilerin de bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Öte yandan, yollarda da çok sayıda vatandaş araçlarıyla konvoylar oluşturdu. Araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehir turu atan vatandaşlar, darbecilere lanet okudu.

Çok sayıda kişi meydanlarda Türk bayraklarıyla nöbet tutmaya devam ediyor.
- Kahramanmaraş
Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Kent Meydanı'ında "Demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Senatosu meydanda vatandaşlara basın açıklaması yaptı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, ülkenin ve aziz Türk Milletinin 15 Temmuz gecesi, geleceğine milli birlik ve beraberliğine zarar verecek bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Yüce Türk milletinin darbe girişimine canı pahasına göğsünü siper ettiğini belirten Deveci, şöyle devam etti:

"Akademik camiamız milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir. 15 Temmuz cuma akşamı ülkemize demokrasi, insan hakları ve milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini kınadığımızı ve seçilmiş iradenin yanında yer aldığımızı bildiririz."

- Adıyaman
Adıyaman'da ise darbe girişiminin ardından, Valilik önündeki meydanda toplanan yaklaşık 50 bin kişi, bekleyişlerini sürdürüyor.
Mehteran Marşı'na ve "Ölürüm Türkiyem" şarkısına eşlik eden vatandaşlar, tepkilerini sürdürmeye devam ediyor.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletin iradesine sahip çıkmaya devam ettiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talimat gelinceye kadar demokrasi nöbetinin devam edeceğini bildiren Dimez, şunları kaydetti:

"Sayın Başkanımızın ikinci bir emrine kadar meydanlardayız. Milli irademize, vatanımıza, devletimize burada sahip çıkmaya devam edeceğiz. 3,5 darbecinin 3,5 vatan haininin asla tehditlerine pabuç bırakmayacağız. Dolayısıyla bu irademizi sahalara, meydana yansıttığımız müddetçe milletimizin gönlünde Sayın Cumhurbaşkanımızın sevgisi devam ettiği müddetçe, vatandaşımızda bu heyecan devam ettiği müddetçe, bu terör örgütleri, değil bu darbeci bozuntuları, yedi düvel de gelse biz bu milleti kimseye kolay kolay vermeyiz."
- Malatya
Malatya Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine sloganlar attı.
Gösterilerde, vatandaşlar yaşanan girişime tepkilerini dile getirdi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, alanlardan ayrılmayan ve demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür ederek, alanlarda kalmaya devam edeceklerini söyledi.
Gösteriler kapsamında Battalgazi Belediyesi bünyesindeki mehteran takımı da sahne aldı.
Valilik önünde vatandaşlar Türk bayrakları ve sloganlarla "Demokrasi Nöbeti" tutmaya devam ediyor.
- Kilis
Kilis'te de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Kilis Valiliği ve Belediyesinin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, "Recep Tayyip Erdoğan" ve "Kilisliler burada hainler nerede?" sloganları atarak, tekbir getirdi. İl Müftüsü Mahmut Karatepe tarafından ülkenin birlik, beraberlik ve bütünlüğünün devamı için okutulan 60 hatmi şerif için dua yapıldı.

Meydanda toplanan kişilere, Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı, İş-Kur İl Müdürlüğü, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı, Altın Hilal Derneği ile iş Adamları Mehmet Aykanat ve Yılmaz Dama çeşitli ikramlarda bulundu.

Etkinliğe katılanlardan İl AFAD Müdürü İlhami Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimi olduğu ilk günden itibaren demokrasi nöbeti için meydanlarda olduklarını belirtti.

Akgül, çocukların geleceği ve demokrasi için meydanları boş bırakmayacaklarını ifade ederek, "Demokrasinin, devletimizin ve milletimizin emrinde olmaya devam edeceğiz. Bu meydanları çapulculara bırakamayacağız. Başkan bitti evinize dönün diyene kadar buradayız" dedi.

Vatandaşlardan İsmail Gül ise yaşanan acıların bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulundu.
Hamza Murat Tıraşcı, daha önceki darbelerde çekilen acıları iyi hatırladığını bu nedenle eşi ve çocuklarını da alıp her gün demokrasi nöbetine çıktıklarını söyledi.








Son Güncelleme: 23.08.2016 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.