02 Ağustos 2016 Salı 01:33
Fetö'nün Darbe Girişimine Tün Yurtta Tepkiler

Diyarbakır, Bingöl, Batman ve Siirt'te vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik başlattığı demokrasi nöbeti devam ediyor.

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı. "Diyarbakır darbeye karşı", "Seninleyiz reis" "Darbecilere idam" sloganları atan grup, tekbir getirdi. Etkinlikte okunan mevlidin ardından sahne alan "Eyvan Grubu" türküler seslendirdi.

Nöbete katılan vatandaşlardan Meral Esen Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbecilere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında milyonların olduğunu söyledi. Erdoğan'ın ülkeyi zirveye taşıdığını ve darbe girişiminde bulunanların buna engel olmak istediğini belirten Tekin, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin huzurunu bozan, darbe yapmak isteyen FETÖ'cülere bütün millet lanet ediyor. Cumhurbaşkanımız kahramanlık destanı yazdı, bütün Ortadoğu'ya, mazlumlara sahip çıktı. Gülen, bu ülkenin ekmeğini yedi ama vatana hainlik etti. Müslüman Türkiye'yi karıştırdı. Onun yüzünden o kadar şehit verdik. Allah'ın laneti, FETÖ'nün üzerinde olsun."

- Bingöl

Bingöl'de Genç Caddesi'nde ellerindeki Türk bayraklarıyla toplana vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor.

Bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda 6 polis memurunun şehit olması nedeniyle buruk başlayan nöbette, şehit polisler için program düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, mevlit okundu, salavatlar getirildi, şehitler için dua okundu.

- Batman

Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu Turgut Özal Bulvarı'nda toplanan vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente yerleşen Suriyeliler de ellerinde Türk bayraklarıyla alanda nöbet bekliyor.

Diyarbakır'dan Batman'a gelen Gurup Kadem, destek verdiği etkinlikte, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler seslendirdi.

- Siirt

Siirt'te siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerin de aralarında bulunduğu binlerce vatandaş, Valilik önündeki demokrasi nöbetinde bir araya geldi.

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme, millet seninle", "Siirt burada, darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" sloganlarını attı. Alanda, yerel sanatçıların katılımıyla Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler seslendirildi.

Nöbete eylemini sürdüren vatandaşlara destek veren Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şube Başkanı Behçet Sevgili, burada yaptığı konuşmada, darbecilerin halkına gaddarca ve zalimce saldırılarına, ilk günden beri aynı heyecen ve duyguyla karşı durduklarını söyledi. Sevgili, hiçbir güç ve kuvvetin halkına saldırarak, başarıya ulaşamayacağını belirtti.

Beyazay Derneği Siirt Şube Başkanı Nurten Temiz de vatandaşların, darbe girişiminin ardından vatandaşların meydanları boş bırakmadıklarına işaret etti.

Görme engelli Hilal Koyuncu da vatan, bayrak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için nöbette olduğunu ifade ederek "Cumhurbaşkanı'mızı çok seviyorum ona dua ediyorum, Rabb'im Cumhurbaşkanı'mızı görmeyi nasip etsin ve başımızdan eksik etmesin inşallah" dedi.

Son Güncelleme: 02.08.2016 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.