10 Mayıs 2015 Pazar 11:04
Fetullah Gülen: Kenan Evren cennetlik

Kenan Evren tedavi gördüğü GATA'DA 98 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir ABD'de bulunan Fetullah Gülen'in darbenin Kenan Evren hakkındaki açıklamaları duyanları şok etti. Evren'in cennete gidebileceğini söyleyen Gülen, Evren ve darbecilere destek vermişti.

17 ve 25 Aralık darbe girişimleri bozulan Paralel Yapı 35 yıl önce gerçekleşen darbeyi alkışlamıştı.

'DARBECİLERE SELÂM'

Fetullah Gülen, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından Sızıntı Dergisi'nde yayınlanan 'Son Karakol' başlıklı yazısıyla Kenan Evren ve darbecilere destek vermişti.

Sızıntı Dergisi'nde yer alan 'Son Karakol' yazısının o bölümü:

"HIZIR GİBİ YETİŞTİLER"

Ne var ki, yıllardan beri, binbir saldırı ile rehnedar olmuş bir bünye, böyle hemen bir mualece ile iyi edilemeyeceği de muhakkaktı. Daha köklü ve daha gönülden bir hareket gerekliydi ki, milli bünyeyi kemiren yıllanmış seretanlar berteraf edilebilsin.

Ve, işte şimdi, binbir ümit ve sevinç içinde, asırlık bekleyişin tuluû saydığımız, bu son dirilişi, son karakolun varlık ve bekasına alamet sayıyor; ümidimizin tükendiği yerde, Hızır gibi imdadımıza yetişen Mehmetçiğe bir kere daha selam duruyoruz.

"EVREN CENNETE GİDEBİLİR..."

Gülen 31 Ocak 2005 tarihli Milliyet Gazetesi'nde Mehmet Gündem'e verdiği röportajda Kenan Evren'i cennetlik ilan etmişti.

"Evren Paşa, seçmeli din derslerini mecburi yapmakla yararlı bir iş yapmıştır. Gençlerin çoğu onun bu icraatı vesilesiyle din eğitiminden nasiplerini almışlardır. Bu iş kanaatimce öyle büyüktür ki doğrusunu Allah bilir hiçbir sevabı olmasa bile bu icraatı ona yetebilir, ahirette kurtuluşuna vesile olabilir, cennete de gidebilir.."

 

KAYNAK: Yeni Şafak 

Son Güncelleme: 18.07.2017 20:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.