11 Haziran 2016 Cumartesi 12:38
Ford Otosan Kadın Yelken Takımı Zirveyi Hedefliyor

İSTANBUL (AA) - Koç Olimpiyatlarında 5 yıl üst üste şampiyonluk elde eden Ford Otosan Yelken Ekibi Kadın Takımı, 2016 yılında ilk kez düzenlenecek olan Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupasında zirveyi hedefliyor.

Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre, 2004 yılından bu yana yelken sporuna kurum içi eğitimler düzenleyerek ve yelken yarışlarına sponsor olarak destek veren şirket, 2013 yılında kurduğu Ford Otosan Yelken Ekibiyle başarılarına yenilerini ekliyor.

Ford Otosan Yelken Ekibi 2013 senesinde, Ford Otosan'da yelken sporuyla ilgilenen çalışanlar tarafından, yelkenci yöneticilerin destekleri ile kuruldu.

Temel amacı, Ford Otosan çalışanları, aileleri ve yakınlarını yelken sporu ve deniz kültürü ile tanıştırmak ve yaygınlaştırmak olan Ford Otosan Yelken Kulübü, kurulduğu günden bu yana temel ve ileri seviye yelken eğitimleri düzenliyor.

Ekip, düzenledikleri eğitimlere ek olarak kurdukları yelken takımıyla ise bir çok başarıya imza attı.

Ford Otosan Kadın Yelken Takımı, 29-31 Temmuz tarihlerinde Türkiye'nin ilk kurumsal kadın yelken kupası olan Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupasında yarışacak.

Yelken Kupası, kurumlarda çalışan kadın yelkencileri yarıştırmayı ve Türkiye'de kadın yelkenciliğini geliştirmeyi hedefliyor. Yelken Federasyonunun desteği ile gerçekleşecek kupanın gelirleri ile de AÇEV'e destek olunacak.

Koç Olimpiyatlarında 5 yıl üst üste şampiyonluğu elinden bırakmayan Ford Otosan Yelken Ekibi, 2014 senesinde TAYK trofesinde ikincilik, 2015 senesinde İYK trofesinde ikincilik, 2015 Senesinde Türkiye Yelken Federasyonun ilk defa düzenlediği Türkiye Yelken Kupasında kendi sınıfında birincilik (Türkiye Şampiyonluğu), 2016 yılında Çanakkale Zaferi 101. Yıl Kupasında ikincilik, Fahir Çelikbaş Kupası Serisi Yat Yarışında birincilik, BAU Bosphorus Sailing Cup'ta üçüncülük, 32. Yıl DHO Kupası Şehit Yüzbaşı Fatih Yaşar Yat Yarışında ise üçüncülük başarılarını elde etti.


Son Güncelleme: 22.08.2016 14:41
Anahtar Kelimeler:
OtomotivFord Otosan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.