21 Mayıs 2016 Cumartesi 16:08
Ford Otosan Ticari Araç Portföyünü Comvex'te Görücüye Çıkardı

Ford Otosan, geniş ticari araç ürün portföyünü Comvex Ticari Araçlar Fuarı'nda görücüye çıkardı.

Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre şirket, Comvex Ticari Araçlar Fuarı'nda geniş ticari araç ürün portföyünü sergiledi. Buna göre Transit, Tourneo Custom ve Transit Custom başta olmak üzere tüm Ford orta ve hafif ticari araç ürün gamı, mayıs ayında pazara sunulan Yeni Ranger ve yüzde 100 Ford Otosan mühendisliğinin ürünü E6 Ecotorq motorlu Yeni Ford Trucks Serisi, Comvex'te görücüye çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, şirket olarak ticari araç pazarında süregelen liderliklerini sene başından bu yana başarıyla devam ettirdiklerini, bu başarıda Transit modellerinin önemli bir rol oynadığını belirtti.

Ford'un 2015 yılında Avrupa'da 1 numaralı ticari araç markası olduğunu anımsatan Yücetürk, "2012'de 7. sıradayken, 2015'te liderliğe yükseldi. Ford'un Avrupa'daki en büyük ticari araç üretim merkezi olarak, Türkiye'de ürettiğimiz Courier'den Transit'e uzanan geniş ürün portföyümüzle Ford'u Avrupa'da ticari araç liderliğine taşımış olduk." ifadelerini kullandı.

Yücetürk, Ford Otosan mühendislerinin gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarına ve Ford Otosan'ın ağır ticari markası Ford Trucks'ın da yüzde 100 Ford Otosan mühendisleri tarafından üretilen modellerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ve dünyada büyük bir gururla pazara sunduğumuz Ford Trucks ağır ticari markamız da E6 uyumlu yeni Ecotorq motor ve Yeni Ford Trucks Serisi ile 2016 senesinde atılım yapmaya devam ediyor. Güç, verimlilik ve teknoloji özellikleriyle öne çıkan Yeni Ford Trucks serimiz, kalbinde bulunan Ecotorq motor ile yüzde 100 Ford Otosan mühendisliğinin eseri. Türkiye'nin Ticari Gücü olarak hem ürünlerimiz hem de mühendislik gücümüz ile ağır ticari pazarında da iddiamızı arttırıyoruz."

 

- Katılımcılardan yoğun ilgi

 

Yeni Ford Transit, fuarda sergilenen VIP Minibüs, 410L 10+1 Turizm Minibüsü, 440E 16+1 Okul Aracı, 350 L Yüksek Tavan Van, 350 ED Kapalı Kasa Kamyonet ve 350 L Kasalı Kamyonet modelleri ile katılımcıların ilgisini çekti.

Pazara sunulduğu günden bu yana Kuzey Amerika'dan Avustralya'ya, 7 milyondan fazla satılan Ford Transit'in, küresel pazar için Ford Otosan Kocaeli tesislerinde üretilen yedinci neslinde, Türkiye pazarına sunulan van, minibüs, tek ve çift kabinli kamyonet olmak üzere 4 farklı karoser seçeneği sunuluyor.

Önden çekişli, arkadan itişli veya dört tekerden çekişli olarak üretilen Yeni Transit, 125, ve 155 PS'lik 2 motor seçeneği ile Avrupa'da sadece Ford Otosan tarafından üretilerek, 106 ülkeye ihraç ediliyor.

 

- Tourneo Custom Türkiye'de ilk defa Comvex'te sergilendi

 

Sürüş konforunu artıran arka havalı süspansiyona sahip versiyonu ile Türkiye'de ilk defa Comvex'te sergilenen Custom, Türkiye'de minibüs, van, kombi ve kombi van gövde tipleri ve donanım seçenekleri ile sunuluyor.

Tourneo Custom, 310 L 8+1 minibüs, Transit Custom 310 S Van, Transit Custom 310 L Kombi Van versiyonları, fuarda yerini aldı.

Tamamen yenilenerek ticari araç ürün gamının lüks pick-up modeli olarak mayıs ayında Türkiye'de pazara sunulan Ranger modeli de Comvex'in en çok ilgi çeken modelleri arasında bulunuyor.

Ranger, Ford SYNC2 sistemi, 8" Renkli Dokunmatik Ekran, Geri Görüş Kamerası, Çift Ekranlı Renkli ve Fonksiyonel TFT Gösterge Paneli gibi teknolojilerinin yanı sıra Euro NCAP'ten 5 yıldız alan tek pick-up olma unvanını koruyor.

Ford Otosan'ın ağır ticari markası Ford Trucks, Comvex Ticari Araçlar Fuarı'nda sergilediği 2016 model inşaat, yol ve çekici serisi modelleri ile fuarda ilgilileri ile buluştu.

Yeni Ford Trucks Serisi, E6 uyumlu Yeni Ecotorq motorları ve yeni marka sloganı "Her Yükte Birlikte" ile Comvex'in en çok ilgi çeken model ailelerinden birisi oldu.

Fuarda Ford Trucks standında 1848T Çekici, 4142D İnşaat Kamyonu, 1833 DC ve 3242S HR Yol Kamyonları ve İtfaiye Üstyapılı 3542P İnşaat Serisi modeli ile sahneye çıktı.

Yeni nesil Ecotorq motor ile donatılan yeni Ford Trucks Serisi, 480 PS’e kadar çıkabilen gücü ve 2500 Nm'ye ulaşabilen tork değeri ile yüksek sürüş performansı sunarken, yüksek verimliliği ile de öne çıkıyor. Yakıtta bir önceki modele göre yüzde 8,5 iyileşme sağlayan yeni Ford Trucks modelleri, sunduğu Şerit Takip, Aktif Acil Durum Frenleme, Geliştirilmiş Ek Fren Sistemleri gibi yeni teknolojiler ile dikkati çekiyor.

Ford Otosan mühendisliği ile geliştirilen ve tüm dünya için sadece Ford Otosan tarafından üretilen Tourneo Courier ve Transit Courier, sınıfının en düşük yakıt tüketimini, rekabetçi yükleme hacmini, en kapsamlı güvenlik ve konfor donanımlarını, van, kombi van ve kombi versiyonlarıyla sunuyor.

Ford standında yer alacak Courier modelleri ise Tourneo Courier Kombi, Transit Courier Van Deluxe ve Tourneo Courier Taksi şeklinde sıralanıyor.

Tourneo Courier modeli kombi versiyonu, Transit Courier modeli ise van ve kombi van olmak üzere iki farklı karoser ile satılıyor.

Courier ailesinde 1,5 litre 75 PS gücünde ve 1,6 litre 95 PS gücünde iki farklı dizel motor sunuluyor. Trend, Deluxe, Titanium ve Titanium Plus olmak üzere geniş bir donanım seviyesi bulunuyor. 100 kilometrede ortalama 3,7 litre yakıt tüketimi ile sınıfının en düşük yakıt tüketimi ve 2,6 metreküplük rekabetçi yükleme kapasitesi sunan Courier modellerinin tasarımı, üstün güvenlik ve konfor donanımları ile 2015 yılının en çok satılan hafif ticari araç modeli olma başarısını gösterdi.

Üstün donanım paketleri ve düşük tüketimli-yüksek performanslı motorları ile yenilenen Tourneo Connect, sürücülere Ford’un en yeni sürüş yardım özelliklerini ve iç mekan teknolojilerini sunuyor.

Connect Ford standında dizel otomatik kombi versiyonu ile yer aldı.

Son Güncelleme: 21.05.2016 21:33
Anahtar Kelimeler:
FordOtomotiv
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.