08 Haziran 2020 Pazartesi 11:43
Gazeteci Yazar Ali Al Suleiman kimdir ?

Ali Al Suleiman kimdir ?

TRT’de yayınlanan Abdülhamit Payittaht dizisinin dahil olmak üzere, birçok diziyi Arapça’ya çevirmiş bir çevirmendir. Aynı zamanda gazeteci ve yazardır.


Ali Al Suleiman,1 Ocak 1996 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir.  Aslen Suriye’lidir. Eğitimini, 2003 ile 2013 yılları arasında Suriye’de Şam’da ilkokul ve ortaokul eğitimini almış. Genel Eğitim Sertifikası almış. Ardından 2013 ile 2017 yılları arasında Şam Üniversitesinde Arap Edebiyatı Bölümünden mezun olmuş. Daha sonra, 2017 ile 2019 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Türk Edebiyatı bölümünde okumuş ve mezun olmuştur.


Gazeteci yazar olarak, Lübnan’daki Türk Büyükelçiliğinde tercümanlık yapmaktadır. Türkçe-Arapça tercümanlığı yapmaktadır. Katar Hayır Kurumu gibi sivil toplum kuruluşları için sosyal faaliyetlerde bulunmaktadır.
Sosyal medyada geniş kitlelere hitap etmektedir. Bu alandan da çalışmalarını, takipçileriyle paylaşmaktadır.


TRT başta olmak üzere, birçok kanalın Türkçe’den, Arapça’ya çevirme işlemini yapmaktadır. Hatta TRT’De yayınlanan ve Türkiye’de en çok izlenen dizilerden biri olan, Payitaht Abdülhamid’in Arapça’ya çevirmesini yapmıştır.
Adına birçok dergi, gazete, internet sitesinde haberi bulunmaktadır. Bizde de biyografisinin olmasını istediğimiz değerli kişilerden biridir. Aynı zamanda instagram hesabından takip edebilir, IMDb’den bilgilerini daha detaylı bakabilirsiniz.


Kitapları
Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki bölgesel liderlik savaşı
Kur’an ve hadislerden İslami çalışmalar

Son Güncelleme: 17.01.2021 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.