22 Mart 2016 Salı 17:18
Gaziantep'teki Terör Operasyonu

Gaziantep ve Van'da, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik operasyonda yakalanan 26 şüpheliden 18'i tutulandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, güvenlik güçleri, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK/KCK ile gençlik yapılanması YDG-H içinde eylem ve faaliyetlerde bulunanlara yönelik 4 gün önce başlattığı çalışmalarda Gaziantep ve Van'da gözaltına alınan 26 kişiden 6'sı emniyetteki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı, 20 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan ve aralarında YDG-H'nin sözde Gaziantep sorumlusunun da bulunduğu 18 şüpheli tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Gaziantep ve Van'de cuma günü özel hareket ekiplerinin desteğiyle düzenlenen eş zamanlı operasyonda 26 şüpheli yakalanmış, adreslerde yapılan aramada 5 tabanca, 2 pompalı tüfek, çok miktarda fişek, el yapımı patlayıcı ve bunların yapımında kullanıldığı belirlenen malzemeler, 3 dizüstü bilgisayar, harici bellekler, hafıza kartı, cep telefonu, SIM kart, örgütsel içerikli kitap, poster ve afişler ele geçirilmişti.

Son Güncelleme: 22.03.2016 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.