06 Ekim 2018 Cumartesi 11:49
Grup Yorum Üyelerinde Avukat Ömer Kavili Kimdir? Neden Tutuklandı?

Grup Yorum üyelerinin yargılandığı dava sırasında hakimin şikayeti üzerine gözaltına alınan avukatlardan Ömer Kavili, 'kamu görevlilerine direnme' gerekçesiyle Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Ömer Kavilikimdir? Neden tutuklandı? Merak edilen soruların yanıtları bu haberde bulunuyor.

ÖMER KAVİLİ KİMDİR? NEDEN TUTUKLANDI?

Grup Yorum üyelerinin yargılandığı dava sırasında hakimin şikayeti üzerine gözaltına alınan avukatlardan Ömer Kavili 'kamu görevlilerine direnme' gerekçesiyle Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Gözlatına alınan diğer avukat Nadide Özdemir ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Grup Yorum üyelerinin İstanbul Silivri'de yargılandığı davayı izleyen avukatlar Kavili ve Özdemir, "Kamu görevlilerine direnme" ve "Ses ve görüntü aletlerini kullanma yasağını ihlal" iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, cuma günü Silivri Sulh Ceza Hakimliği'nde görülen duruşmada, Kavili'nin 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'kurum halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret' gerekçeleriyle tutuklanmasını talep etti.

ŞİMŞEK: ''AVUKATLIK GÖREVİNİ YAPTI''

Duruşmada söz alan Kavili'nin avukatı Necmi Şimşek ise müvekkilinin avukatlık görevini yaptığı sırada savunma görevinin kısıtlandığını belirterek, hiçbir mukavemet göstermemesine karşın kolluk kuvvetleri tarafından 'yaka paça' dışarı çıkarıldığını söyledi. Müvekkilinin 'keyfi bir şekilde savunma hakkının engellendiğini' ifade eden Şimşek, Kavili'nin serbest bırakılması talebinde bulundu.

TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Silivri Sulh Ceza Hakimliği ise"Eyleminin amacının kutsal savunma hakkı olmadığı, ters psikoloji ile kendisini ve müvekkilini mağdur göstererek dosyada haklı çıkmaya çalıştığı, şüphelinin davayı sulandırmaya çalıştığı, amacının yargıyı itibarsızlaştırmak olduğu" gerekçesiyle Kavili'nin tutuklanmasına karar verdi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu tutuklama kararına tepki gösterdi.

FEYZİOĞLU: KABUL EDİLEMEZ

Feyzioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Av. Ömer Kavilli'nin tutuklanmasını şiddetle kınıyorum. Tarzı benim tarzım değil. O ayrı. Ama.... Hakaret yok. Suç yok. Kaçma tehlikesi yok. Tutuklama sebepleri yok. Nedir bu? Avukata göz dağı! Mesaj alınmadı. Bilginize! Av. Ömer Kavilli'nin tutuklanması kabul edilemez. Sokak diliyle yazılmış, görünüşte bile hukuki olmaktan uzak, haksız ve savunmayı sindirmeye dönük bu vahim tutuklama kararını kınıyoruz. Bu vahim olayı çok yakından takip ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

HUKUKÇULAR TUTUKLAMA KARARINI YANLIŞ BULDU

Tutuklama kararına hukukçular Adem Sözüer, Ömer Eminağaoğlu gibi isimler de tepki gösterdi.

GRUP YORUM

Grup Yorum, Türkiye çıkışlı protest, özgün ve folk-Rock gibi müziğin çeşitli dallarında eserler üreten politik, devrimci müzik grubudur. 1985'ten günümüze siyasi görüşlerini müzikleriyle topluma duyurmaya çalışmıştır. Bu yönüyle gruba günümüze(2013) kadar 400'ün üzerinde dava açılmıştır. 15 üyesi tutuklanıp hapis yatmış ve çıkardığı 21 albüm ile 2 milyondan fazla albüm satışı yapmıştır.

1987'den başlayarak günümüze kadar 21 albüm çıkaran, Türkiye'de ve Avrupa'da her yıl konser veren grup, bunun dışında yüzlerce kitle eylemine, sokak gösterisine, greve, fabrika ve üniversite işgaline katılmıştır. Uzun yıllar konserleri yasaklanıp, üyeleri gözaltına alınıp, tutuklanmış ve birçok kentte kasetlerinin satılması engellenmiştir. Albümleri, şarkıları suç unsuru taşıdığı iddiasıyla resmi olarak toplatılmıştır. Grup Yorum albümlerindeki kimi şarkıların yasa dışı DHKP-C örgütü militanlarına adanmış olmasından dolayı, grup üyelerinin bu örgüt ile organik bağı bulunduğu iddia edilmektedir. Fakat bu iddia grup tarafından "Organik bir bağımız yok" denilerek yalanlanmıştır.

Grup hakkındaki eserler
Hakkında birçok araştırma yazıları ve kitaplar yayımlanan Grup Yorum, basın tarafından "Hapishane Şarkıcıları", dinleyiciler tarafından "Kar Makinesi" sıfatlarıyla anılıyor.

Grup hakkında iki kitap bulunmaktadır:
Bir Kar Makinesi I-II 
Sıyrılıp Gelen Grup Yorum

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.