05 Haziran 2016 Pazar 21:03
Gümüşhane'deki Askeri Araca Silahlı Saldırı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'nin Torul ilçesinde askeri araca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Tok'un cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Erzurum'a gönderildi.

Torul İlçe Jandarma Komutanlığında görevli şehit Tok'un cenazesi, Gümüşhane Devlet Hastanesi morgundan alınarak İl Jandarma Komutanlığına getirildi.

Buradaki tören, şehit Tok için saygı duruşunda bulunulması ve özgeçmişinin okunmasıyla başladı.

Jandarma Uzman Çavuş Tok'un silah arkadaşları adına konuşma yapan Jandarma Bakım Üsteğmen Mehmet Uygun, aziz Türk milletinin namus ve şerefini korumak ve kollamakla görevli kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mümtaz bir evladını kaybettiğini belirterek, "Bir ulus ancak değerleri uğruna can vermeye hazır evlatları var oldukça varlığını sürdürme şansına ve hakkına sahiptir. Bu toprakları Türk vatanı yapmak ve vatan olarak kalmasını sağlamak için yüz binlerce isimli ve isimsiz kahraman yaşamını feda etmiştir. Bugün bağımsız bir millet olarak yaşıyor, göklerde al bayrak özgürce dalgalanıyorsa bizler insanca ve onurumuzla yaşayabiliyorsak bunları aziz şehitlerimize borçluyuz." dedi.

Şehit Tok'un naaşı, İl Müftüsü Ercan Aksu'nun yaptığı duanın ardından Gümüşhane Belediyesine ait cenaze nakil aracına taşındı.

Bu sırada şehit Jandarma Uzman Çavuş Tok'un eşi Gülşen Tok, tabuta sarılarak bir süre ağladı.

Şehit Tok'un cenazesi, törenin ardından karayoluyla memleketi Erzurum'a gönderildi.

Törene, şehit Tok'un eşi Gülşen Tok, Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Zafer Terzi, Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Emniyet Müdürü Orhan Kar, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane-Torul Karayolu'nun, Torul ilçesine bağlı Harmancık köyündeki Harmancık Tüneli girişinde saat 10.10 sıralarında teröristlerce askeri araca silahlı saldırı düzenlenmiş, Jandarma Uzman Çavuş Özgür Tok ile jandarma er Salih Bulut yaralanmıştı.

Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan yaralı askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Tok, müdahaleye rağmen şehit olmuştu. Jandarma er Salih Bulut ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine sevk edilmişti.


Son Güncelleme: 22.08.2016 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.