21 Temmuz 2016 Perşembe 14:56
Hakim Ve Savcılara 3 Aşamalı Sorgu

Antalya'da, darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan hakim ve savcıların sorgulamaları kapsamlı bir şekilde devam ediyor. Bugün saat 06.00 sıralarında tutuklanan 29 hakim ve savcıya, "Etkin Pişmanlık Yasası"ndan yararlanmak isteyip istemedikleri soruldu.

Tamamının suçlamaları reddettiği soruşturmada, hakim ve savcılara üç aşamalı sorgu yapıldı. İlk aşamada kişisel sorgu yapılarak, "Kullandığınız sosyal medya araçaları nelerdir?, FETÖ toplantılarına, sohbetlerine katıldınız mı?, Hangi bankada hesabınız var?, Eğitiminiz sırasında hangi dershanelere gittiniz?, Çocuklarınız hangi okullara gidiyor?, Eşinizin eğitimi, o hangi okullara gitti? Ailenizden FETÖ üyesi var mı? Yurtiçi veya yurdışı mesleki hangi gezilere katıldınız? Kurbanınızı nerde kesersiniz? Bağış yaparmısınız?" soruları soruldu.

Sorgulamanın 2. aşaması mesleki konuda yapıldı. Bu aşamada da, "Hakim ve savcılık eğitiminiz sırasında hakim eğitim merkezinde sınıf temsilciliği veya akademi albüm kurulu üyeliği yaptınız mı?, Bugüne kadar nerelerde görev yaptınız? Bu görev yerlerinize re'sen mi, yoksa kendi talebiniz üzerine mi atandınız?, HSYK Teftiş Kurulu'ndan hal kağıdınızı istediniz mi?, Sonuçlar nelerdi, teftişi yapan müfettiş kimdi?, TMK veya özel yetkili mahkemelerde görev aldınız mı?, HSYK seçiminde müşahitlik yaptınız mı?, Kamera çektiniz mi?, FETÖ illegal yapılanmayı fark ettiniz mi?, 15 Temmuz'dan önceki düşünceniz, sonrasi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?, Bildiğiniz FETÖ üyesi hakim ve savcı var mı?" diye soruldu.

Üçüncü aşamada ise, "15 Temmuz gecesi neredeydiniz?, Darbe girişiminden nasıl haberdar oldunuz?, Sizinle bağlantı kuruldu mu?, Kurulduysa sizinle kim temasa geçti?, Darbe girişimi size önceden bildirildi mi?, Bilgi verildi mi, ima edildi mi?, Görev teklifinde bulunuldu mu?, Sizden herhangi bir talepte bulunuldu mu?, Bu talepleri yerine getirdiniz mi?," soruları sorulduğu öğrenildi.

Son Güncelleme: 21.07.2016 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.