08 Aralık 2016 Perşembe 18:51
Hakkari Çukurca'daki Terör Operasyonu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden, aralarında DBP'li Belediye Başkan Yardımcısı Hilal Duman'ın da bulunduğu 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında 3 Aralık'ta gözaltına alınan Duman ile Hıdır D, Mehmet K, Cumhur E, Ferhem A, Osman K, Kazım T. ve Remzi K, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgu sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Hilal Duman, Mehmet K, Cumhur E. ve Hıdır D. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İlçede aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Servet Tunç ise dün "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Tunç'un yerine Çukurca Kaymakamı Mehmet Mut, "Çukurca Belediye Başkan Vekili" olarak görevlendirilmişti.

Son Güncelleme: 08.12.2016 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.