12 Mayıs 2016 Perşembe 16:03
Hakkari'de Telefonla Dolandırıcılık Girişimi

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, baba ve oğlu, kendisini polis olarak tanıtan kişi tarafından dolandırılmak istendi.

Alınan bilgiye göre, Moda mahallesinde ikamet eden belediye işçisi 56 yaşındaki N.Ç'yi telefonla arayan kimliği henüz belirlenemeyen kişi, kendini polis olarak tanıttı.

N.Ç'ye kimlik bilgilerinin başka kişilerce ele geçirildiğini ve adına hırsızlık yapılarak, kredi çekilmeye çalışıldığını iddia eden telefondaki kişi, yapılacak sözde operasyon için para göndermesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık iki saat süren konuşmanın ardından N.Ç'yi ikna eden kişi, ardından 21 yaşındaki oğlu F.Ç'yi de arayarak, babasının zor durumda olduğunu ve istenilen para miktarını verecekleri PTT hesabına yatırmalarını istedi.

Akrabalarından borç aldığı 19 bin lirayı oğluna veren N.Ç, parayı söz konusu hesaba havale etmesi için PTT'ye gönderdi. F.Ç'nin tedirgin davranışlarından şüphelenen PTT görevlileri, konuyu öğrenince olayın dolandırıcılık girişimi olduğunu fark etti.

Durumu polise bildiren görevliler, N.Ç ve oğlu F.Ç'yi dolandırılmaktan son anda kurtardı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı çok dikkatli olmasını istedi.

Bu arada ilçede belediye hoparlöründen yapılan anonslarla vatandaşlar uyarıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.