28 Haziran 2016 Salı 14:13
Hakkari'deki 'Cennet-cehennem Vadisi' Büyülüyor


HAKKARİ (AA) - Hakkari'ye 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve dört mevsimin bir arada yaşandığı 3 bin 500 rakımdaki Cennet Cehennem Vadisi doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Bir bölgesi binlerce yıllık devasa buzullarla kaplı olan vadi, diğer bölgesinde ise ziyaretçilerine çeşit çeşit çiçeklerle bezenmiş muhteşem bir görüntü sunuyor.

Bölgeye giden doğa severler kamp, dağ sporları, kaya tırmanışları, doğa yürüyüşleri gibi etkinlikler düzenlerken, bir yandan da gizli kalan cennetleri keşfetme olanağı buluyor.


Hakkari Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, yaptığı açıklamada, Cennet Cehennem Vadisi'nin Türkiye’nin ve Hakkari’nin en güzel yerlerinden birisi olduğunu söyledi.

Bölgede yaşanan çatışmalı sürecin maalesef turizmin gelişmesini oldukça kötü etkilediğini belirten Tansu, şöyle konuştu:

"Hakkari doğa ve inanç turizmi için çok önemli bir bölge. Doğa turizminin her türlüsü ve her aşaması burada yapılabilir. Yüksek dağların, derin vadilerin, eşsiz buzulların olduğu ilimiz, doğa sporları için tam bir laboratuvardır. Ancak bölgede yaşanan çatışmalı süreç maalesef bu sporların ve bölgede turizmin gelişmesini oldukça kötü etkiledi. Bölgede yaşanan olumsuzluklar olmasaydı, Hakkari dağları, vadileri, yaylaları turist grupları ile, dağcı ve doğa sporları yapan spor severlerin kampları ile dolardı. Geçmiş yıllarda bunun örneklerini de yaşadık. Kısa süreli huzur ortamında, turistlerin ne kadar ilgi gösterdiğini gördük. Cennet Cehennem Vadisi, Türkiye’nin ve Hakkari’nin en güzel yerlerinden biri. Vadinin bir bölgesi binlerce yıllık devasa buzullarla kaplı iken diğer yanı çeşit çeşit çiçeklerle bezeli. Vadi, Türkiye’nin en yüksek ikinci zirvesi Cilo Reşko Dağının eteklerinde bulunuyor. Sadece bu vadi ve çevresi bile ilimizin turizm gelişimine büyük katkı sunacaktır."

Bölgeye mantar toplamaya gelen Metin Deniz isimli genç ise 3 yıldır Cennet Cehennem Vadisine bahar aylarında mantar toplamaya geldiğini belirterek, "Buralar iki yıl önce insanların akın ettiği yerdi. Ama artık ne yerli ne yabancı turistler korkudan gelemiyor. Burası Hakkari’nin en güzel yerlerinden biri. Diliyoruz ki bir an önce yine turistlerle dolar." dedi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.