03 Haziran 2016 Cuma 18:08
Halid Bin Velid Camii İbadete Açıldı

Siirt'te Yeni Mahalle'de Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun motiflerle yaptırılan 500 kişilik Halid Bin Velid Camii ve taziyeevi ibadete açıldı.

24. Dönem AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören'in girişimleriyle yapılan cami ile cami avlusundaki taziyeevi Ramazan ayında vatandaşlara hizmet verecek. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Cuma namazının ardından açılış töreninde yaptığı konuşmada, çok geniş bir alan üzerinde inşa edilen mütevazi bir cami olduğunu belirterek, cami yapımına katkıda bulunanlara teşekkür etti. Cami yapımı çalışmalarını yürüten Ören, tarihi ve kültürel motiflerin barındırıldığı caminin vatandaşlar tarafından en rahat bir şekilde kullanılabilecek şekilde tasarlandığını söyledi.

Camide özelikle mevlit ve benzeri etkinliklerde bayanların ayrı erkeklerin ayrı ibadet edebileceği şekilde de düşünüldüğünü ifade eden Ören şöyle konuştu: "Camiinin çalışmaları iki yıldır devam ediyordu. Cami yapımının vatandaşların rahatlıkla tüm ihtiyaçlarını giderebilecek şekilde tasarlandı. Örneğin engelli vatandaşlar için özel tuvalet ve lavabolar yapıldı. Bayanların alt giriş katta ibadetlerini yapabilecekleri yerler ayarlandı. Aynı zamanda camiinin avlusunda bir tane taziye evi yapıldı. Camiinin kendi avlusunda çocukların oyun oynaya bileceği çocuk parkı ve ailelerin oturabileceği kamelyalar kuruldu."

Açılışına Tutulmaz ve Ören'in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halid Bin Velid Camii İbadete Açıldı

Halid Bin Velid Camii İbadete Açıldı

Halid Bin Velid Camii İbadete Açıldı

Halid Bin Velid Camii İbadete Açıldı

Son Güncelleme: 03.06.2016 18:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.