25 Temmuz 2016 Pazartesi 15:53
Havalimanında Pasaport Kontrol Yoğunluğu

Atatürk Havalimanı'nda darbe girişimi sonrası artırılan sıkı kontroller devam ediyor. Yeşil ve gri pasaport sahiplerinin işlemlerine yaz yoğunluğu da eklenince pasaport kontrol noktasında yoğunluk oluştu.

FETÖPDY üyeleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından memurlara yurt dışına çıkış kısıtlaması getirilmişti. Atatürk Havalimanı'nda da pasaport işlemlerinde yeşil, gri pasaportu bulunanlar ve KKTC'ye ile Gürcistan'a gidecek olanlar ekstra kontrole tabi tutuluyor. Yaz sezonunda yolcu yoğunluğu da eklenince pasaport kontrol noktasında da zaman, zaman uzun kuyruklar meydana geliyor.

Atatürk Havalimanı'nda pasaport kontrol noktalarında uzun yolcu kuyrukları bugün de oluştu. Kuyruklar pasaport kontrol noktasından taşarak yolcuların yürüdüğü alana kadar uzandı.

PASAPORT İŞLEMLERİ 3-5 DAKİKA ALIYOR

Atatürk Havalimanı pasaport polisi Ahmet Uçar, yeşil ve gri pasaport sahipleriyle ilgili bilgi verdi. Memurların çalıştıkları kurumdan görev yazısı yada yurt dışına çıkabilmesinde sakınca olmadığına dair yazı getirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, "Bu tüm yeşil ve gri pasaport hamili olduğu anne ya da babası üzerinden faydalanıyorsa hem annesi hem de kendisinin ismi, doğrudan kendisi faydalanıyorsa örneğin; bir öğretmen hak etmişse pasaportu yazıda sadece kendi ismi bulunuyor. Öğretmenin eşi kızı yada oğlu ise hem kendisinin hem de kızı veya oğlunun vatandaşlık numarasıyla birlikte kimlik bilgileri mevcut olması gerekiyor. Bir işlem ortalama 3-5 dakika içerisinde rutin kontroller yapılıp onay verilip çıkabiliyor. Faksın gelmesi, Ankara'ya sorulması, T.C. kimlik numaradan şahsın pasaportu kimin üzerinden kendi üzerinden mi başkasının üzerinden alıp almadığı, aldığı kurumu, devlet memuru olup olmadığı, teyit edilmesi sizde hak verirsiniz ki 3-5 dakikayı alır." dedi.

Havalimanında Pasaport Kontrol Yoğunluğu

Havalimanında Pasaport Kontrol Yoğunluğu

Havalimanında Pasaport Kontrol Yoğunluğu

Havalimanında Pasaport Kontrol Yoğunluğu

Son Güncelleme: 25.07.2016 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.