06 Haziran 2016 Pazartesi 12:53
Hayatını Hasta Anne Ve Babasına Adadı

ERZURUM (AA) - Anne ve babasının rahatsızlığı nedeniyle evlenmeyen ve hayatını onlara adayan 45 yaşındaki Filiz Güler, anne ve babasına çocuk şefkati göstererek bakıyor.

Karayazı ilçesinde 85 yaşındaki Bizar Güler ile 78 yaşındaki Süleyman Güler'in 7 çocuğundan biri olan Filiz Güler, anne ve babasına özenle bakarak takdir topluyor.

AA muhabirine, annesinin yaklaşık 10 yıl önce tarlada çalıştığı sırada tırpanın dizine saplanması nedeniyle sakatlandığını ve yürüme güçlüğü çektiğini söyleyen Güler, daha sonra ise annesine alzheimer teşhisi konulduğunu belirtti.

Parkinson hastası babasının da bakıma muhtaç durumda olduğunu belirten Güler, diğer kardeşlerinin evlenmesi nedeniyle anne ve babasının bakımını kendisinin üstlendiğini ifade etti.

Evlenmek için gelen kısmetlerine anne ve babasının bakımını ihmal edebileceği düşüncesiyle "hayır" yanıtını verdiğini, yaşı ilerlediği için bu aşamadan sonra evliliği düşünmediğini anlatan Güler, şöyle konuştu:

"Bir çocuğum olmasını çok isterdim ama artık olamayacağımı biliyorum. Annem ile babam ise adeta çocuk gibiler, yatağa bağımlılar. Onları yediriyorum, altlarını alıyorum, her türlü ihtiyaçlarını gideriyorum, adeta bir çocuğa bakar gibi. Artık onlar benim çocuklarım. 'Bir kız ve bir de erkek evladım var' diyorum. Yıllardır özlemini çektiğim çocuk sevgisini de onlarla gideriyorum."

Anne ve babasına baktığı için çalışamadığını ifade eden Güler, altında ahır bulunan eski bir evde yaşadıklarını söyledi.

Ölene kadar da anne ve babasının yanından ayrılmak istemediğini dile getiren Güler, "Evin her yeri dökülüyor. Yağmur yağıyor, evin içine giriyor, duvarlar çatlak, evi ısıtamıyorum. Annemi ve babamı daha iyi bir ortamda bakmak istiyorum." dedi.

Baba Süleyman Güler ise kızının kendilerine özenle baktığını ancak kendileri yüzünden evlenmemesine üzüldüğünü söyledi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.