20 Haziran 2016 Pazartesi 11:23
Haziran Ayında Isınmak İçin Soba Yakıyorlar

MUŞ (AA) - Muş'ta dağlık kesimlerde yaza girilmesine rağmen havalar soğuk seyrediyor

Batı bölgelerinde kavurucu sıcaklar etkili olurken, Muş'a bağlı 2 bin rakımdaki Karlıdere köyündeki evlerde, haziran ayı sonuna yaklaşılmasına rağmen hala soba yakılıyor.

İl merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Karlıdere köyünde yaşayan 75 yaşında Şemsettin Aytemiş, batıda vatandaşların sıcaktan dışarı çıkamadığını söyledi.

"Biz de burada soğuktan dolayı dışarıya çıkamıyoruz." diyen Aytemiş, şunları dile getirdi:

"Köyümüz 2 bin rakımda ve dağılık alanda bulunuyor. Dolayısıyla köydeki birçok evde hala sobalar yakılıyor. Özelikle gece hava sıcaklığı oldukça düşüyor. Gece sahura kadar sobamız sürekli yanıyor. Köyde geçtiğimiz kasım ayında kurulan sobalarımızı halen kaldırmadık. Batıda herkes denize giriyor ve aşırı sıcaktan dolayı dışarı çıkmamaları tavsiye edilirken, biz de burada soğuktan dolayı dışarı çıkamıyoruz."

Melek Aytemiş ise köydeki birçok evde sobaların yakıldığını vurgulayarak, "Akşam hava sıcaklığı oldukça düşüyor. 70 yaşındayım. İlk defa bu yıl haziran ayının sonunu kadar soba yaktığımıza tanık oldum. Havanın çok soğuk olmasından dolayı sobamız sürekli yanıyor. Isınmak için sobanın yanından ayrılmıyoruz. Ayrıca oruç tuttuğumuz için çok üşüyoruz. Bu nedenle gece gündüz sobamızı akıyoruz." dedi.

Nuriye Demir de bulundukları bölgenin yüksek ve kırsal olması nedeniyle halen soba yaktıklarını belirterek, "Ülkemizin birçok ilinde hava sıcaklığı 40 dereceye yükselirken ve herkes denize girerken, biz de haziran ayının sonuna yaklaşmamıza rağmen halen soba yakıyoruz. Gece üzerimize iki, üç battaniye örterek yatıyoruz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:57
Anahtar Kelimeler:
MuşSOĞUK HAVASoba Yakmak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.