21 Mart 2021 Pazar 11:58
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM'de gözaltına alındı

HDP'li Gergerlioğlu TBMM'de gözaltına alındı

Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de polis tarafından gözaltına alındı.

Hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Genel Kurulda okunmasının ardından milletvekilliği düşen ve Meclis'te eylem yapan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı.

Milletvekilliği 18 Mart’ta aldığı ceza TBMM Genel Kurulu’ndan okunarak düşürülen ve bunun üzerine Anayasa Mahkemesi kararını TBMM’de kalarak bekleyeceğini açıklayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı.

18 Mart'ta vekilliğinin düşürülmesinden sonra Meclis’te “Adalet Nöbeti”ni sürdüren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabah saatlerinde uyuduğu odadan abdest almak için lavaboya gittiği sırada Meclis polisleri tarafından gözaltına alındı.

Gergerlioğlu’nun gözaltına alınmasının nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında olduğu belirtildi.

ADALET NÖBETİNE SORUŞTURMA

Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düştüğü 17 Mart tarihinden itibaren Meclis’te “Adalet Nöbeti” tutması soruşturmaya gerekçe yapıldı. Soruşturmada, “Gergerlioğlu’nun Meclis’i terk etmemesi, hala milletvekili gibi davranması, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yapması, canlı yayınlar yapması, kamu binasında hakkı olmadan durması” suç unsurları olarak belirtildi.

HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "TBMM'de Adalet Nöbetini sürdüren milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis tarafından gözaltına alınıyor" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

17 Mart'ta HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürülmüştü. Milletvekilliğinin düşmesinin ardından Gergerlioğlu, "Enis Berberoğlu milletvekili olarak döndü. Benim de buraya döneceğim kesindir. Bütün bunları bile bile vekilliğimi düşürüyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Gergerlioğlu daha sonra Genel Kurul’da başladığı ‘demokrasi nöbeti’ eylemini Meclis’te sürdüreceğini belirtmişti.

Hakkında kesinleşmiş kararın okunmasının ardından vekilliği düşürülen Gergerlioğlu bir süredir TBMM'de adalet nöbetindeydi.

Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 17 Mart Çarşamba günü gerçekleşen birleşimde, hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin okunmasının ve milletvekilliğinin düşmesinin ardından ilk olarak HDP

milletvekilleriyle birlikte TBMM Genel Kurulunda oturma eylemi başlatmıştı. Burada yaklaşık 3,5 saat bekleyen Gergerlioğlu ve beraberindeki milletvekilleri, daha sonra salondan ayrılarak, partinin Meclis'teki grup odasına geçmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ise konuyla ilgili "TBMM koridorlarında terör örgütü lehine slogan atılarak terör örgütü propagandası yapıldığı tespit edilerek  Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatılmıştır" dedi.

HDP'li Gergerlioğlu için çıkarılan gözaltı kararı:

Son Güncelleme: 21.03.2021 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.