26 Haziran 2016 Pazar 14:13
Hem Müzisyen Hem Lokantacı

Diyarbakır'da müzisyenlik yapan Mehmet Barut, açtığı lokanta ile Diyarbakır'ın kaybolmuş yemeklerini müşterilerine sunarken, onlar için türkü söylemeyi de ihmal etmiyor.

Eşi ile birlikte Yenişehir ilçesinde açtığı lokantayı işleten 26 yıllık müzisyen Mehmet Usta, hem yemekleri yapıyor hem müşterilerine servis ediyor. Yaklaşık 4 yıldır lokantacılık yapan Mehmet Usta, müziğe olan aşkını yemeğe dönüştürürken, çıkardığı bütün yemekleri çömlekte pişiriyor. Lokanta açmasına rağmen müzikten kopmayan ve müziği yaşamının her alanına taşıyan Mehmet Usta, lokantada müşterilerine mini konserle de veriyor. Eskiden kullandığı müzik aletlerini iş yerine getiren ve müşterilerine otantik bir ortam sunan Mehmet Usta'nın yaptığı yemekleri yiyen müşterileri de memnun.

Müzisyenliğe sadece burada devam etmediğini ifade eden Mehmet Barut, burada arkadaşlara ve dostlarına okuduğunu söyledi. Barut, "Müzikten kopulmaz. Müzik benim için bir yaşamdır. Yaklaşık 30 yıldır müzikle içiçeyim. Müziğe olan aşkımızı yemeğe dönüştürdük. Yemek yaparak doğru iş yaptığıma inanıyorum. Her şeyin kalitelisini kullanmaya özen gösteriyorum. Geceleri burada çalıyorum. Diyarbakır'ın böyle bir yere ihtiyacı vardı. Burada memleketimizi tanıtıyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 26.06.2016 14:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.