02 Ağustos 2016 Salı 20:23
Her Kesimden İnsanlar Nöbette

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlar arasında engelliler ile kucaklarında bebekleriyle anneler de yer alıyor.

Diyarbakır'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da başlatılan "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor. Öğretmen Recai Akalın, engelli olmasına rağmen FETÖ'nün darbe girişimine karşı, sabaha kadar nöbet tutuyor.

Akalın, yaptığı açıklamada, vatanı savunmak amacıyla demokrasi nöbetinde yer aldığını söyledi.

Koltuk değnekleriyle zorlandığını, ancak darbecilere karşı çıkmak için sokaklarda olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Akalın, vatan için canını vermeye hazır olduğunu belirtti.

Akalın, 12 Eylül darbesini yaşadığını, gelecek nesillerin cuntacılardan etkilenmemesi için mücadele edeceğini bildirdi.

Darbelerin her kesimi etkilediğine dikkat çeken Akalan, şöyle konuştu:

"Çocuklarımın darbe psikolojisiyle büyümesini ve bir öğretmen olarak nesillerimizin darbe kültürüyle yetişmesini istemiyorum. Darbeciler, bu memleketin geleceğine zarar verdi. Bu alçakların korsan bildirilerini duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Evde, bir dakika duramadım. İstanbul'da ve ülkemizin değişik yerlerinde tankların üzerine çıkan insanları televizyondan ağlayarak izliyordum. Keşke Rabbim bana bir ayak verseydi, ben de aynı şeyleri yapsaydım, diye çok dua ettim. Bu halde, demokrasi nöbetini tutmaktan gurur duyuyorum. En azından yarın torunlarıma bu mücadeleyi sizin ve cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak için yaptım derim."

Türkiye'nin son 10 yıl içerisinde kalkınmada dünyanın bir çok ülkesini geride bıraktığını aktaran Akalın, FETÖ üyelerinin Türkiye'nin yükselişini hedef aldığını kaydetti.

Demokrasi nöbetlerinin birlik, beraberliğe katkı sunduğunu ve herkesin alanlarda vatan sevgisiyle buluştuğunu vurgulayan Akalın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu memleketi Türkler, Kürtler, Araplar, Çerkezler birlikte kurdu. Şu anda da Türk, Kürt, Çerkez, Laz aynı meydanda buluşuyor, omuz omuza mücadele veriyor. Gençliğin ülkemize bu kadar sahip çıkması ise beni çok duygulandırdı. Suriye'deki insanların durumuna düşmememiz lazım. Özgürlük ve vatan çok kıymetlidir. İnsanın toprağı olmadığı zaman, dini de yoktur. Darbeciler, dış güçlerin alçakça tezgahının birer kuklasıdır. Cumhuriyetin ortak paydasında buluşmamız gerekiyor. Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır."

- Batman

Batman Valiliği önünde darbeye tepki için toplanan vatandaşlara destek veren ortopedik ve görme özürlü vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar meydanları terk etmeyeceklerini bildirdiler.

Ellerinde Türk bayrakları ile tekerlekli ve akülü araçların üzerinde darbeye tepkilerini gösterdiklerini dile getiren Türkiye Engelliler Derneği Batman Şube Başkanı Adnan Sapancı, darbe girişiminin ilk gecesinden bu yana meydanlarda olduklarını söyledi.

"Hiç kimse şunu düşünmesin, hiçbir şey insanların kardeşliğine, birliğine engel değildir. Bizim engelli oluşumuz da meydanlara çıkmaya engel değildir." diyen Sapancı,

"Bizler de diğer vatandaşlarımız gibi ülkemize, milletimize birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkmaya çalışıyoruz. İnşallah bu hain çetesinin, şebekesinin içimizden kazınıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Zira bunlar bu ülkede bu kurumlarda oldukça bizler rahat edemeyeceğiz."

Batman Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Gezici de engelli olmanın tepkisiz kalınacağı anlamına gelmediğini ifade ederek, darbeye teşebbüs edildiği günden beri meydanlarda olduklarını kaydetti.

Engelli vatandaşlar olarak üzerilerine düşeni yapmaya çalıştıklarını dile getiren Gezici, "Bu hain ve alçakça saldırının karşısındayız. Belki gözlerimiz olmayabilir, belki birçok şeyi duymayabiliriz. Birçok uzvumuz da eksik olabilir. Ama bu millet ve devlet için verecek bir canımız var." ifadelerini kullandı.

Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay da ülke ve devletin refahı için her zaman nöbet tutmaya hazır olduklarını anlatarak, "Engelliliğimiz buna mani değildir. Devletimizin ve milletimizin yanındayız. Cumhurbaşkanı eve gidin demeyene kadar gitmeyeceğiz." dedi.

- Bingöl

Ellerine Türk bayrağı alan 7'den 70'e Bingöllü vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmak için her akşam Genç Caddesi'nde toplanıyor. Demokrasi meydanına aileleriyle gelen kimi bebekler arabada, kimi anne babası kucağında nöbet tutuyor. Minik nöbetçiler, çalışan müzik eşliğinde bayrak salladı, bazıları da yorgun düşerek uyumayı tercih etti.

Eşi askerde olduğu için 5 aylık oğlu Yusuf ile nöbet tutan Büşra Deniz, yapılan darbe girişimini kınadı. Ülkenin geleceği için nöbet tutmaya devam edeceğini belirten Deniz, "Oğlumun geleceği için buradayım. Her zaman darbeye karşıyım. Babası şu an asker, onun yerine bebeğimle nöbet tutuyoruz." diye konuştu.

Erol Çağatay da ailece demokrasi nöbetinde olduklarını söyledi. Çağatay, "Her akşam kızım Hiranur, oğlum Muaz ve eşimle meydana geliyoruz. Her şey vatan için, kanımız canımız bu vatan için feda olsun. Gece gündüz demeden vatan için nöbet tutmaya hazırız. Yaşasın Recep Tayyip Erdoğan." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.