21 Mayıs 2020 Perşembe 00:58
HES Kodu Nedir? Kod ile yolculuk nasıl yapılır?

HES KODU İLE YOLCULUK

Bakan Koca uygulama hakkında şunları söyledi: "HES kodu ile kısa mesaj ile alınabilecek. Bu kod uygulaması ile seyahatte en üst düzey güvenlik sağlanacak. Risk varsa onay verilmeyecek. Yolculuklarda bu güvenliğimizi sağlayacak. Her yolculukta farklı bir HES kodu alınacak. İlerideki günlerde aktif kullanılması yolculuk ederken hayatımızı rahatlatacak. Ulaşımda risk taşımadığını belirten belgeler istenecek.

KONTROLLERİ FİRMALAR YAPACAK

Yapılan yolculuklarda sağlık durumlarının kontrolü, ilgili firma tarafından sağlanacak. Virüs tespit edilirse yolculukda temas ettiği kişiler takip altına alınacak. İstanbul'da yoğun bakım ihtiyacının çok olduğunu biliyoruz. Yeni açılan hastaneler ciddi anlamda yoğun bakım sorununu çözecek."

HES KODU NASIL ALINIR?

Kişiye özel olacak HES kodunun biletlerin üzerine eklenmesi 18 Mayıs tarihi itibariyle zorunlu oldu. HES kodu sorgulaması için HES kodu ile birlikte yolcu kimlik numarası (TCKN, Pasaport vb.), iletişim bilgisi (telefon ve e-mail alanlarının her ikisi de) ve doğum tarihi zorunlu alanlar olarak doğru ve eksiksiz olarak girilecek.

Son Güncelleme: 21.05.2020 12:34
Anahtar Kelimeler:
HESHES KoduKod Ile Yolculuk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.