03 Temmuz 2016 Pazar 15:53
Hizan'da Baklavacıların Bayram Mesaisi

BİTLİS (AA) - Hizan ilçesinde tatlı üreticileri, Ramazan Bayramı öncesi siparişleri yetiştirmekte zorlanıyor.

Gece gündüz vardiyalı çalışan işletme sahipleri, özenle yaptıkları tatlı çeşitlerini pastahanelerde vatandaşların beğenisine sunuyor.

Pastahane işletmecisi Önder Şimşek, yaptığı açıklamada, bayrama dolayısıyla yoğunlaşan siparişleri karşılamak için vardiya sayısını artırdıklarını söyledi.

Bayram hazırlıklarına günlerce önce başladıklarını ifade eden Şimşek, "Ustalarımız incecik açtıkları 25-30 arasındaki yufkayı, öğütülmüş boz iç Antep Fıstığı ve tereyağı ile tepside buluşturup, yüksek ısıda pişirerek baklava haline getiriyor. Ardından özenle hazırlanan şerbeti üzerine serperek hazır hale getiriyor. Bu bayram, yaklaşık 800 tepsi baklava ve iki ton tulumba tatlısı siparişi aldık. Ustalarımız gece gündüz iki vardiya şeklinde çalışıyorlar. Bizim bu yoğunluğumuz bayram namazına kadar devam ediyor." dedi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.