04 Haziran 2016 Cumartesi 12:13
Hizan'da Cami Açılışı

BİTLİS (AA) - Hizan ilçesinin en titiz köyü olarak bilinen Çayır Köyü'nde yapımı tamamlanan caminin açılışı yapıldı.

Hizan Müftüsü Tahir Erçin, köy halkı ve hayırseverlerin katkısıyla köyde çok modern bir cami inşa edildiğini belirterek, kendi imkanlarıyla güzel bir cami inşa eden vatandaşlara teşekkür etti.

2011'de temeli atılan caminin 5 yılda tamamlandığını anımsatan Erçin, "Köy imamızın, muhtarın girişimleriyle yapılan bu cami çok muazzam olmuş, kendilerini tebrik ediyorum. Burada her şeyden önemlisi köylülerimizin bu camiye verdiği destektir. Çayır köyümüzde maddi katkıların yanında maddi imkanları olmayanların inşaatında çalışarak veya koyunlarını keçilerini satarak destek vermişler. Bunların bu emekleri bu çalışmaları sayesinde camimiz bu duruma geldi. Camiler birlik ve beraberlik duygularımızın kaynaştığı, pekiştiği toplumsal sıkıntılarımızın paylaşıldığı mekanlardır. Aynı zamanda dini bilgilerin yaşanılarak öğrenildiği mekanlardır. Cami, köylerimizin mahallelerimizin ve şehirlerimizin kalbidir. Bu caminin temelinden bu güne kadar çalışan kardeşlerimizin Allah Hayırlarını kabul etsin emeklerine sağlık." diye konuştu.

Hizan'da Cami Açılışı

Hizan'da Cami Açılışı

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.