03 Ağustos 2017 Perşembe 19:45
Hrant Dink Cinayeti Davasında 4 Tahliye

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Coşgun Çakar ve ana dava dosyası sanıkları Ogün Samast, Erhan Tuncel ile jandarma görevlileri, gazeteciler Ekrem Dumanlı ve Ercan Gün'ün de aralarında bulunduğu 25'i tutuklu 10'u firari 85 sanıklı davada, tutuklu sanıklardan dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü emekli Yarbay Atilla Güçlüoğlu, yine suç tarihinde Samsun Jandarma Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Murat Bayrak, Astsubay Birol Ustaoğlu ve Astsubay Yüksel Avan'ın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tahliye taleplerine ilişkin söz verilen gazeteci Ercan Gün, 24 yıllık gazetecilik hayatında yüzlerce binlerce haber yaptığını belirterek, "(Ogün Samast'ın Samsun'da çekilen görüntüleri) Yaptığım en değerli haberlerden biriydi. Bu kadar vahim bir konunun aydınlatılması, katkıda bulunmak açısından önemliydi." dedi.

Gün, haberinde devlet memurlarının yüzünün buzlandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ekrem Dumanlı veya herhangi bir kişi bana bu görüntüyü getirse yine yayınlarım. Usame bin Laden tarafından gelse yine yayınlarım. FETÖ bu görüntüleri çekip yollasa ben yine yayınlarım. Görüntüler bana kargoyla geldi. Tanımadığım polis şefi yoktur. İyi bir gazeteci olduğum için buradayım. Tek hatam o haberi yaptıktan sonra bir daha bu dosyaya bakmamam oldu. Ben bir gün boyunca Hülya Avşar'ın görüntüsünün peşinde koştuğumu hatırlıyorum. Mesleğime, aileme ve çocuğuma dönmek istiyorum. Tahliyemi istiyorum."

Tutuklu sanık Ali Öz de FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını, Bank Asya'ya para yatırmadığını, himmet vermediğini belirterek, 10 yıldır bu davadan yargılandığını söyledi. Trabzon'da görev yaptığı istihbarat şube ve personelinin, örgütsel bağı olduğuna inanmadığını ifade eden Öz, 12 aydır tutuklu olduğunu dile getirerek, tahliyesini istedi.

Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü emekli Yarbay Atilla Güçlüoğlu, yine suç tarihinde Samsun Jandarma Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Murat Bayrak, Astsubay Birol Ustaoğlu ve Astsubay Yüksel Avan'ın tahliyesine karar verdi.

Heyet, tahliyelere gerekçe olarak, ''TSK'dan ihraç olmamaları, Ogün Samast'ın bu sanıklarla ilgili beyanının çelişkili olması, sanık Bayrak'ın telefonundaki görüntülerin Samast'ın emniyetteki görüntüleri olması ve bunun diğer sanıklarca da doğrulanması, bu sanıkların FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen sanık Muharrem Ay ile iltisaklı oldukları belirtilmesine rağmen sanık Ay'ın tutuksuz olması, Birol Ustaoğlu'nun üst rütbesindekilerce bayraklı foto çekmesinin emredilmesi, Ustaoğlu'nun astsubay olması, o an emniyette birçok üst rütbeli karşısında resen hareket edemeyeceği ve amacının algı operasyonu olmadığı, Samast'ı konuşturma niyetinde olması, bunun aksinin ispatlanamaması ve sanıkların FETÖ ile bağlantılarının tespit edilemediğinin aşikar olması" gösterildi.

Muhabir: Muhammed Enes Can, Murat Kaya, Hanife Sevinç

Son Güncelleme: 03.08.2017 19:46
Anahtar Kelimeler:
FETÖ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.