20 Ocak 2016 Çarşamba 19:33
Htso Başkanı Taş:

HAKKARİ (AA) - Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) Başkanı Servet Taş, il merkezinin Yüksekova'ya taşınması konusuna ilişkin, "Bu uygulama eğer şiddetin önüne geçebilmek için bir önlemse, şiddeti önlemenin yolu insan hak ve özgürlükleri ile ileri demokrasidir" dedi.

Beraberindeki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle HTSO binası önünde il merkezinin taşınması konusuna ilişkin açıklama yapan Taş, söz konusu kararın kendilerinde endişe yarattığını söyledi.

Hakkari'nin 1936 yılında il olduğunu ve çok köklü bir geçmişi bulunduğunu kaydeden Servet Taş, şöyle konuştu:

"Bu uygulama eğer şiddetin önüne geçebilmek için bir önlemse, şiddeti önlemenin yolu insan hak ve özgürlükleri ile ileri demokrasidir. Fakat maalesef 34 yıldır 1982 askeri darbe anayasası ile yönetilen bir ülkeyiz. 34 yıldır bu darbe anayasasını iktidara gelen hükümetler değiştiremediyse, şehir merkezlerini ilçelere taşımak çözüm olarak görülmemeli, bu halk, bu toplum günah keçisi seçilmemelidir. Bu uygulama eğer Hakkari'nin coğrafi yapısıyla ilgili gelişememesi ise bugün dünya ülkelerinde örneğin Çin, Norveç, İsveç ve İsviçre gibi birçok ülkede dağlık olan yerler teraslanarak yeni tarım alanları ve yerleşim alanları yaratılmaktadır."

Dünyanın en büyük çinko, kurşun rezervlerinin Hakkari'de bulunduğunu belirten Taş, "İlimizin bir ilçemize taşınması düşüncesi ve pratiğe geçirilmesi bizlerde ciddi bir duygusal kopuşa ve ciddi travmalara neden olacaktır. Değerli Başbakanımızdan, hükümet üyelerimizden ricamız, talebimiz ve çağrımız şudur; bu düşüncenizden vazgeçin ve Hakkarimizin gelişip büyümesi, ekonomik ve sosyal refahı için önemli değerlere sahibiz, bizleri mutlu edin" diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.01.2016 19:33
Anahtar Kelimeler:
HakkariYüksekova
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.