26 Haziran 2016 Pazar 00:03
Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, terör örgütü PKK'nın saldırılarına ilişkin, "Bundan sonra başvurulacak her şiddet eylemi sizlerin aleyhine yazılacak. Kendi kendinizi bitireceksiniz. Bundan vazgeçin ve silahı kesin olarak hak arama yöntemi olmaktan çıkarın." dedi.

Partisinin il başkanlığınca kentteki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katılan Yapıcıoğlu, terör örgütü PKK'nın bazı şehirlerde yıkımlara yol açtığını, silah kullanarak çatışmasızlık sürecini bitirdiğini dile getirdi.

Yapıcıoğlu, yüz yılı aşkın süren ve memleketin en çok canını yakan Kürt sorununun, sınır ötesini etkileyen küresel bir duruma geldiğini belirterek, "Çatışmasızlık sürecinde PKK'nın silah bırakmayacağı başından beri belliydi. Bu da sürecin tıkanmasının en önemli sebeplerinden biri oldu." diye konuştu.

"PKK çok ciddi anlamda kayıplar yaşadı. Hem toplumsal meşruiyetlerini kaybetme aşamasında, hem silahlı güçlerinin zayıflaması noktasında hem de eleman ve ekonomik yönden ciddi kayıplar yaşadılar. Uluslararası destek anlamında da bazı gerilemeler oldu." diyen Yapıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bundan sonra başvurulacak her şiddet eylemi sizlerin aleyhine yazılacak. Kendi kendinizi bitireceksiniz. Bundan vazgeçin ve silahı kesin olarak hak arama yöntemi olmaktan çıkarın. Gelinen aşamada muhtemelen onlar da pişman olmuşlardır. Defalarca silahlı halk ayaklanmasına yönelik çağrılar yaptılar. Fakat bu çağrılar karşılık bulmadı. Hemen yanı başımızda olan savaşa tanık olan halkımız bu felakete sürüklenmek istemedi."

Yapıcıoğlu, 6-8 Ekim 2014'te gerçekleştirilen izinsiz gösterilere de değinerek, "HDP, 6-8 Ekim olaylarından sonra özür dileyecek bir görüntü çizmedi. Hatta o olayları 'görkemli bir serhıldan' olarak tanımlıyorlar. 50'ye yakın kişinin hayatının kaybettiği bu vahşet manzaralarını kutsanacak bir hareket olarak görenlerin bundan pişmanlık duyup olayları kınamaları beklenemez. Benzer olayların yaşanmaması için sorumluluk makamında olan herkesin çok dikkatli olması lazım. Eğer çözüm isteniyorsa işin şiddet, asayiş ve haklar konularını ayrı ayrı konuşmak gerekir." şeklinde konuştu.

Kürtlerin İslam'dan uzaklaştırılmaya çalışıldığını belirten Yapıcıoğlu, "Bu, emperyalizmin projesidir. PKK da bu konuda elverişli bir araç halindedir. Uluslararası güçler de bu konuda PKK'yı kullanıyor. PKK da bunu isteyerek yapıyor, ideolojisi buna müsaittir. Kürtler İslami kimliklerini muhafaza ettikleri sürece PKK'nın ideolojisini benimsemeleri mümkün değildir. Çünkü birbirine zıttır."

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

Son Güncelleme: 26.06.2016 00:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.