31 Ekim 2019 Perşembe 18:42
Hulusi Akar'ın Ziyaretinde Dikkat Çeken Tablo!

Faaliyetlere ilişkin brifing alan, talimatlar veren Bakan Akar, "Barış Pınarı Harekatımız devam ediyor. El yapımı patlayıcıların aranması, o bölgeye huzurun, güvenin gelmesi, insani yardımların ulaşması için yoğun faaliyetlerimiz sürüyor." diye konuştu.

Mehmetçik büyük bir fedakarlık yapıyor

Mehmetçiğin büyük bir kahramanlık, fedakarlık ve mesleğe adanmışlık ruhuyla karada, denizde ve havada kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirdiğini belirten Akar, "Bütün Silahlı Kuvvetler mensupları, ülkemize, milletimize yönelik ciddi risk ve tehditlere karşı tedbir almak için gece gündüz, dağ bayır demeden, 'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışı içinde büyük bir mücadele içindedir." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın talimatıyla büyük kahramanlıklar yaşandı

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 82 milyonu, 780 bin kilometrekare vatan toprağını, 462 bin kilometrekarelik mavi vatan ile semaların güvenliğinin sağlanması için bugüne kadar gerekeni yaptığını, bundan sonra da artan şiddet ve tempoda yapmaya devam edeceğinin altını çizerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda büyük kahramanlık, fedakarlık ve başarılarla mevcut duruma gelindiğini dile getirdi.

Yapılan faaliyetlerin uluslararası hukuka uygun

Yapılan faaliyetlerin uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarına uygun olduğunu, meşru müdafaa kapsamında gerçekleştirildiğini bir kez daha vurgulayan Akar, "Biz Suriye başta olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Bizim meselemiz ülkemizin, vatanımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bunlara karşı yönelen her türlü tehdidi, tehlikeyi ortadan kaldırmaktır. Yaptığımız faaliyet de bundan ibarettir." dedi.

Harekat merkezinde dikkat çeken pano

Öte yandan Akar ve Komutanların inceleme ve denetlemeleri sırasında harekat merkezinde yer alan bir pano dikkati çekti.Türk Silahlı Kuvvetlerinin faaliyetleri sırasında çevreye, masum insanlara, dini ve tarihi yapılara gösterdiği hassasiyeti gösteren panoda şu ifadeler yer aldı:

Atış yapmadan önce dikkat edilecek hususlar

''Havada uçak, İHA/SİHA ve helikopter var mı? Hedef yakınında dost birlik var mı? Hedef yakınında sivil yaşam var mı? Hedef yakınında cami, kilise, ibadethane ve tarihi yapı var mı? Bu hususlar kontrol edildikten sonra atış yapılacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.