27 Şubat 2021 Cumartesi 17:05
Hulusi Akar Simülasyon'da Hedefi Tekte Vurdu

Hulusi Akar: Dostlarımız parasını ödediğimiz malzemeleri vermiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda yerli ve milli savunma sanayiinde önemli adımlar atılmaya devam ediyor.

Üretilen yerli silahlar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücüne güç katarken dosta güven düşmana da korku veriyor.

Son olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, Havelsan’da incelemelerde bulundu.

Bakan Akar’a incelemeler sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz eşlik etti.

Havelsan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şeker, Genel Müdür Mehmet Akif Nacar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Hulusi Akar, tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi aldı.

KESKİN NİŞANCI SİMÜLATÖRÜNÜ DENEDİ

Bakan Akar, incelemeler sırasında keskin nişancı eğitimi için geliştirilmiş olan simülatorün başına geçmeyi ihmal etmedi.

"Biz eski piyadeyiz." diyerek silahı eline aldı.

Bakan Akar, 450 metre uzakta bulunan hedefi tek atışta yere indirdi.

“PARASINI ÖDÜYORUZ, VERMİYORLAR”

Bakan Akar ziyaret sırasında yaptığı açıklamalarda savunma sanayinin önemine vurgu yaptı. Dost ve müttefik olarak bilinen ülkeler tarafından parası ödenene malzemeyi ısrarla vermediklerinin altını çizen akar şu sözleri kaydetti:

"Yapılan tüm girişimlere rağmen bu konuda ciddi sıkıntı, rahatsızlık var. Herhangi bir ‘ambargodan’, ‘tahditten’ bahsedilmiyor; ama şu veya bu sebepten, bazen bürokratik, bazen mali, bazen iklim şartları bazen salgın gibi sebeplerle bu iş uzayıp gidiyor.”

“HERKESİN ÇALIŞMASI LAZIM”

Kritik silah sistemlerinin egemenlik ve bağımsızlık ile doğrudan bağlantılı olduğunun altını çizen Bakan Akar, “Silahla savaşanla bilgisayarla çalışan bir yazılımcının büyük benzerliği var. Bizi bu sıkıntılardan kurtarmak için fabrikalar, tasarımcılar, üretimdeki herkesin elini taşın altına koyup çalışması lazım. Hakkımızı, hukukumuzu koruyabilmek için güçlü bir orduya ihtiyacımız var. Güçlü ordu demek, insan ve malzeme demek.” dedi.

“ÖNÜMÜZDE DAHA ÇOK YOL VAR”

Savunma sanayinin Türk Silahlı Kuvvetleri için çok önemli olduğunu bildiklerinin altını çizen Hulusi Akar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği, liderliğiyle savunma sanayinde yerlilik ve millilik oranı yüzde 70’lere yükseldi. Ancak önümüzde gideceğimiz çok daha yol var. Vatan millet aşkıyla dolu Mehmetçiğin eline ne kadar yüksek teknolojiye dayalı silah verirseniz sonuç o kadar başarılı olur.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarihten gelen milli, manevi ve mesleki değerlerine uygun olarak sadece kendi ülkesi ve milleti için değil aynı zamanda, BM, NATO ve AGİT çerçevesinde karada, denizde ve havada bölge ve dünya barışına katkı vermeye devam ediyor.” dedi.

Aldığı bilgilendirmelerin ardından Bakan Akar, beraberindeki komuta kademesi ile Simülasyon, Otonom ve Platform Yönetim Teknolojileri binasına geçerek, burada Hezarfen Paraşüt Eğitim Simülatörü başta olmak üzere simülatörleri inceledi.

UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Daha sonra Havelsan tarafından Türk Hava Yolları için üretilen Airbus A320 Tam Uçuş Simülatörünü inceleyen Bakan Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile İstanbul üzerinde kısa bir uçuşu da gerçekleştirdi.

Orta sınıf çok maksatlı insansız kara aracı Barkan diğer sistemleri de incelemesinin ardından komuta kademesi ile birlikte Havelsan’dan ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.