25 Haziran 2016 Cumartesi 13:28
İbb'den Her Gün 25 Bin Kişilik İftar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayı boyunca İstanbul'un en kalabalık cadde ve sokaklarına kurduğu açık hava iftar sofralarıyla 25 bin kişiyi bir sofrada buluşturuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2010’dan itibaren başlayan Açıkhava İftar Sofraları uygulaması bu yıl da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, ramazan boyunca her gün İstanbul’un en kalabalık cadde ve sokaklarına 25 bin kişilik iftar sofraları kuruyor.

Ramazan ayının manevi havasını yaşamak ve iftarı kalabalık bir sofrada karşılamak isteyen İstanbullular için kurulan İBB Açık Hava İftar Sofraları hazırlıkları saatler öncesinden başlıyor.

İftar vaktinden saatler öncesinde alana gelen ekipler ilk olarak trafik düzenlemesi yapıyor. Ardından o alanda kaç kişilik sofra kurulacaksa ona uygun masa ve sandalyeler yerleştiriliyor. İftariyelikler ve suların da masalara dağıtılması ile hazırlıkların ilk aşaması tamamlanmış oluyor.

Ardından İBB Lojistik Destek Merkezi’nin aşçıları tarafından özenle hazırlanan çorba, ana yemek, pilav, tatlı ve içeceklerden oluşan ikramlar, iftar yapmak için meydanları dolduran vatandaşlara sunuluyor.

Normal zamanlarda her gün İBB personeli için 16 bin kişilik, aşevleri içinse 9 bin kişilik yemek üretilen İBB Lojistik Destek Merkezinde ramazan ayı boyunca bunlara ek olarak açık hava iftarları için de 25 bin kişilik sıcak yemek üretiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulan, haftasonu gerçekleşecek açık hava iftar programları şöyle:

"25 Haziran Cumartesi; Ataşehir ( Örnek Mahallesi), Kadıköy (Rıhtım-Sahil), Avcılar (Ambarlı), Sarıyer (Pınar Mahallesi), Çatalca (Hallaçlı Mahallesi), Silivri (Mimar Sinan Mahallesi). 26 Haziran Pazar; Kartal (İBB Bülent Ecevit Kültür Merkezi), Maltepe (Vefa Mahallesi), Şişli (İnönü Mahallesi), Avcılar (Cihangir Mahallesi), Büyükçekmece (Mimaroba Mahallesi), Beylikdüzü (Adnan Kahveci Mahallesi), Sarıyer (Bahçeköy), Silivri ( Cumhuriyet Mahallesi)"

Son Güncelleme: 25.06.2016 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.