10 Haziran 2016 Cuma 11:43
İett'den Bilim Otobüsü

İETT, öğrenciler üzerinde enerji verimliliği ve enerjinin etkin kullanımı, çevre teknolojilerine yönelik bilincin oluşturulması, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına olan ilginin arttırılması amacıyla "Bilim Hattı"" projesini hayata geçirdi. Proje ile öğrencilerin bilime ve araştırmaya karşı meraklandırılarak hem öğrenmeleri hem de eğlenmeleri amaçlanıyor.

"BİLİME GİDEN EN KISA HAT"

"Bilime giden en kısa hat" sloganıyla İstanbul genelinde okulları dolaşacak "Bilim Hattı" ilk ve ortaokul öğrencilerine hitap edecek şekilde tasarlandı." Bilim Hattı" ziyaret ettiği okullarda mini bir bilim merkezi işlevi görerek öğrencilere temiz enerji teknolojileri, sürdürülebilirlik ve akıllı şehirler ile ilgili bilgiler aktarılmasını sağlayacak.

İçerisinde akıllı otobüs sistemi, elektrik şebeke sistemi, enerji çeşitleri, kum havuzu, plazma küreleri, arttırılmış gerçeklik- uzay serüveni, geri dönüşüm, enerji testi, rüzgâr ve güneş enerjisi uygulaması gibi deney setleri bulunuyor.

AB Çevre Ödülleri'nde yönetim kategorisinde birinci olan ve ülkemizi ekim ayında Avrupa'da temsil etmeye hak kazanan İETT'nin uygulamaya koyduğu " Bilim Hattı"nda, öğrenciler enerji ve çevre ile ilgili bilimsel deneyler yaparak bilinçlenecek ve bilimin keyfini çıkaracak.

Son Güncelleme: 10.06.2016 11:43
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.