20 Ocak 2016 Çarşamba 19:28
Iğdır'daki Terör Saldırısı

IĞDIR (AA) - Iğdır'da, 13 polisin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgisi olduğu öne sürülen kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ve Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonla gözaltına alınan Yakup Padir, jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye getirildi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Yakup Padir, "Terör örgütü PKK üyesi olma, yardım ve yataklık, milislik" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaklaşık 5 ay önce gerçekleştirilen saldırıdan sonra kaçan Yakup Padir'in, bomba yüklenerek saldırı alanına getirilen ve daha sonra patlatılan kamyonu temin ettiği öğrenildi.

Iğdır'daki Dilucu Sınır Kapısı'na giden memurların güvenliğini sağlayan polis ekibinin Hasanhan köyü mevkisinden geçişi sırasında teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 13 polis şehit olmuştu.

Geçen cuma günü, yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, jandarma özel hareket timleri ve Iğdır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Yazlık köyüne düzenlenen operasyonda, Yakup Padir bir evde kaçmaya çalışırken yakalanmıştı.

Son Güncelleme: 20.01.2016 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.