04 Temmuz 2016 Pazartesi 17:33
Iğdırlı Gazeteci Aydın'ın Darp Edildiği İddiası

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC), Iğdır Gazeteciler ve İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Aydın'ın, Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen tarafından sebepsiz yere hakarete uğradığını ve bu olaydan dolayı şikayetçi olmak için gittiği polis merkezinde darp edildiğini iddia etti.

DAGC Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Iğdır Gazeteciler ve İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aydın'ın, mülki yönetici ile bir polisin hakaret ve darbına maruz kaldığı ileri sürüldü.

Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’in, önceki gün Aydın'ı, önce hakkında yazdığını iddia ettiği haberlerden dolayı cep telefonuna "hakkımdaki haberlerle bağlantın varsa hesabını sorarım" diye mesaj atarak tehdit ettiği, sonrasında da telefon açıp hakaret ettiği öne sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Iğdır Gazeteciler ve İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aydın, önceki gün ortada hiçbir sebep yokken Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen tarafından hakarete uğramış, dün öğleden sonra da şikayet için gittiği polis merkezinde, hiçbir adli görevi bulunmayan Veysel isimli bir polis memuru ve vali yardımcısı tarafından darp edilmiştir. Davacı olan arkadaşımızın yanında ve sürecin takipçisi olacağımızı belirterek, vali yardımcısı ve polis olduğu belirtilen kişinin arkadaşımıza saldırısını kınıyor, bu vahim hadiseye İçişleri Bakanlığımız, Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımızın dikkatini çekmek istiyoruz. Iğdır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğümüzün de konuyla ilgili olarak gerekeni yapacağına inancımızı ifade ediyoruz."

- Vali Yardımcısı Özmen'in açıklaması

Öte yandan Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, konuyla ilgili AA'ya yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların iftiradan ibaret olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gazeteci olduğu iddia edilen fakat herhangi bir basın ve yayın kurumu ile ilgisi olmayan, sarı basın kartı dahi bulunmayan adı geçen şahsın iddiaları iftiradan ibarettir ve kendisine devlet memuruna iftiradan yargı yoluna başvurulmuştur. Şahıs maalesef ilimizde herkesçe tanınan, kullandığı facebook hesabından yaptığı haberlerle gayri yasal para kazandığı ve bu siteyi toplum ve bireyler üzerinde baskı unsuru olarak kullandığı bilinen biridir. Adı geçen şahıs daha önce şahsımla ilgili yaptığı yalan haberlerden dolayı, ulusal bir gazeteye ücret karşılığı yaptığı işine son verilmiş olduğundan dolayı, bu tür iftira ve yalanlara başvurmaktadır."

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.