11 Haziran 2016 Cumartesi 17:23
İlkokul Öğrencileri Kitap Çıkardı

MALATYA (AA) - Malatya'da bir ilköğretim okulundaki 3 öğrenci birlikte kitap çıkardı.

Kentte bir kolejde okuyan Ali Berk Alaca (8), Dora Ulu (12) ve Deniz Doğanşahin (12) resimlerini, hikayesini ve ingilizce çevirisini kendilerinin yaptığı bir kitap çıkardı.

Kitap için bir alışveriş merkezinde düzenlenen imza töreninde konuşan Ali Berk Alaca, kitabın resimlerini kendisinin çizdiğini üç yaşından itibaren dinozorlara ve hayvanlara karşı bir sevgisinin oluştuğunu söyledi.

Öğretmenlerinin ve arkadaşlarının desteğiyle dört ay gibi bir süre içerisinde kitabı çıkardıklarını belirten Alaca, "Bu gün de imza günü düzenliyoruz bunun için çok mutluyum" diye konuştu.

Kitabı hikayesini yazan Deniz Doğanşahin de kitabın hazırlanmasında kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Kitabın çevirmenliğini yapan Dora Ulu da İngilizce'ye olan merakından dolayı kitabın çevirmenliğini üstlendiğini aktardı.

Ali Berk'in babası Nevzat Alaca ise Ali Berk'in 3 yaşında resim çizmeye merak saldığını, kendilerinin bunu ilk başlarda normal olarak karşıladıklarını ama daha sonra Ali Berk’in resim konusunda çok yetenekli olduğunu fark ettiklerini söyledi.

Alaca, kitabın dört ay gibi bir süre içerisinde çıkarıldığına dikkat çekerek, "Dört ay önce öğretmenlerinin de desteğiyle böyle bir yola çıktılar. Öğretmenleri Ali’ye çok büyük emek verdi. Bundan sonraki süreçte bizler de ona yardımcı olmaya çalışacağız ve çocuğumuz yetenekleri doğrultusunda yönlendireceğiz. Oğlum resme çok ilgili bezen onunla sabahladığımız oluyor. Dört ay boyunca zaten uyku yüzü görmedik desem yanlış olmaz. Bu günde o dört ayın meyvesini aldık. Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyum" ifadelerini kullandı.

İmza gününde çocuklar kitaplarını imzalayarak gelenlere hediye etti.

İlkokul Öğrencileri Kitap Çıkardı

İlkokul Öğrencileri Kitap Çıkardı

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:13
Anahtar Kelimeler:
öğrenciKitapDergi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.