07 Mayıs 2017 Pazar 12:35
İnci Kefalininde Kaçak Avcılığa Önlem

Van Gölü'nde yaşayan tek balık cinsi olan inci kefalinin kaçak avlanmasını karşı, Van Büyükşehir Belediyesi güvenlik önlemlerini arttırdı.

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, av yasağı başlayan inci kefalinin korunması amacıyla "4. Zabıta İstişare Koordinasyon Toplantısı" gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, i̇nci kefali av yasağı boyunca denetimleri artıracaklarını söyledi.

Kaçak avcılığın önüne geçilmesi için zabıtaların kesintisiz mücadele edeceğini söyleyen Barut, şöyle konuştu:

"Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve Van balığı olarak da anılan inci kefali endemik bir türdür. Van için çok kıymetli bir değer olan inci kefali, binlerce kişiye ekmek kapısıdır. Ekonomimize de önemli katkı sunmaktadır. Avlanma yasağı döneminde kaçak avcılığın önüne geçerek balığın neslinin devam etmesi sağlanmalıdır. Av yasağı dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde halkımız bu balığı tüketmezse ve tüketenlere tepki gösterirse bu değer gelecek kuşaklara taşınacaktır."

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkuş ise inci kefali balığının yumurtlamak için yaptığı uzun yolculuğa sayılı günler kaldığını söyledi.

İnci kefalinin izlediği göç yollarında alınacak tedbirleri anlatan Akkuş, "Arazide güvenlik güçlerince inci kefalinin korunması için çeşitli tedbirler alındı. Bu mücadelede zabıtada önemli bir yerde duruyor. Hep beraber değerimizi koruyacağız. Verdikleri destekten ötürü Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim." dedi.

Son Güncelleme: 07.05.2017 12:36
Anahtar Kelimeler:
İnci KefaliVan Gölü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.