17 Haziran 2016 Cuma 11:53
İnnova'dan İş Yeri Sağlığı Ve Güvenliği İçin Çözüm

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom'un bilgi teknolojileri çözümleri sağlayıcısı şirketi İnnova, kiosk üzerinde geliştirdiği çözümlerle şirketlere kolaylık sağlıyor.

Türk Telekom açıklamasına göre, İnnova, yeni İş Sağlığı Güvenliği Yasası ve ilgili mevzuat kapsamında iş yerlerinde uygulanması gereken sağlık ve güvenlikle ilgili bilgilendirmelerin en üst düzeyde sağlanmasına destek veriyor.

İnnova, geliştirdiği çözümlerle güncel mevzuatların iş yerlerini sorumlu kıldığı sağlık ile güvenlik bilgilendirmelerinin verimli şekilde yapılmasına yardımcı oluyor. İnnova'nın sektörel self servis çözümleri markası Kiosk İnnova'nın bu amaçla geliştirdiği çözümler, iş yerlerinde ziyaretçilerin self servis noktalarda kendi kayıtlarını kendilerinin yapmasına olanak sunuyor.

İnnova'nın self servis kiosk noktasında iş yeri ile ilgili tanıtım ve uyulması zorunlu kurallarla ilgili bilgileri içeren bir film gösteriliyor. Ziyaretçi kiosk ekranında bu filmi izliyor ve film sonrası kendine sorulan temel soruları cevaplayarak kayıt işlemini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiriyor. Bu sayede iş yeri ziyaretçinin yönetmeliklere uygun bir şekilde bilgilendirildiğini kayıt altına almış ve ziyaretçisini bilgilendirmiş oluyor. Kiosk İnnova çözümleri bu konuda işletmelere en uygun çözümü sunmayı hedefliyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, iş yerleri hakkında sağlık ve güvenlikle ilgili yasada öngörülen gerekli bilgilendirmeleri yapma sorumluluğunu iş yeri sahiplerine yüklüyor. Bunun yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği de iş yerindeki riskleri sadece çalışanlar açısından değil, ziyaretçiler açısından da ele almakta.

Yeni yasa ile birlikte, yaşanabilecek acil durumlarda iş yerindeki en yakın acil çıkış noktalarının nerede olduğu, bu noktalara nasıl ulaşılabileceği ve tehlike arz eden durumlarda neler yapılması gerektiği gibi konularda gerekli bilgilendirmelerin çalışanların yanı sıra ziyaretçilere de yapılması iş yerlerinin kanuni yükümlülükleri arasında sıralanıyor.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.