03 Ağustos 2016 Çarşamba 16:15
Instagram Snapchat'e Rakip Olacak


Fotoğraf paylaşımı denilince akla ilk gelen uygulamalardan birisi haline gelen Instagram bugün iOS ve Android kullanıcıları için yayınladığı güncelleme ile Snapchat’e rakip oldu.
 
Kullanıcıların fotoğraf veya videolar çekerek kendi takipçileri ile bunları 24 saat süreli olarak paylaşabildiği, diğer bir adıyla hikayelerini oluşturabildiği Snapchat’e karşı, Instagram Hikayeler özelliği duyuruldu.
 

Hikayeler Kişiye Özel Kalıyor! 
Hikayeler özelliği ile birlikte artık Instagram’da kullanıcılar, tıpkı Snapchat’te olduğu gibi fotoğraf ve videolarını 24 saat boyunca toplu bir hikaye şeklinde paylaşabiliyorlar. Bazı kullanıcıların gün içerisinde aşırı paylaşım yapma endişesi taşıdıklarını söyleyen Instagram yetkilileri, bunun önüne geçmek için Hikayeler özelliğini geliştirdiklerini belirtiyor.
 
Oluşturduğunuz hikayeleri özel olarak sadece belirli kişilerle paylaşmanıza da imkan veren Instagram, Hikayeler’e gelen tepkileri kişiye özel kılıyor. Instagram üzerinde bir arkadaşınız hikaye oluşturduğunda, içerik kaynağının üstünde yer alan profil fotoğraflarının etrafında renkli bir halka ile uyarılıyorsunuz.
 
Oluşturduğunuz içeriklere yazı yerleştirmenize ve çizim yapmanıza imkan tanıyan Instagram Hikayeler’in, Snapchat’i zor duruma sokacağı düşünülüyor. Zira, kullanıcıların hali hazırda fotoğraf paylaşımı için oldukça sık kullandığı bu platform üzerinden devam ederek tek hesap üzerinden kullanıcılarla daha rahat buluşacağı tahmin ediliyor.
 

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.